Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla aicina Panasonic pasteigties ar 4680 bateriju izstrādi

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla aicinājis savu sadarbības partneri Panasonic pasteigties ar jauno 4680 bateriju šūnu izstrādi un attīstību. Panasonic šobrīd meklē vietu ASV, kur šīs baterijas ražot lielos apjomos. Šīs jaunās bateriju šūnas jau nonākušas Model Y automašīnās, kas tiek saražotas rūpnīcā Teksasā. Šīs 4680 bateriju šūnas ražo pati Tesla.

    Ņemot vērā nepieciešamos bateriju apjomus, Tesla vērsusies pie bateriju ražotājiem, arī sava ilglaicīgā partnera Panasonic, lai ražotu šīs baterijas. Japāņu ražotājs jau iepriekš izziņoja prototipu ražošanas līniju Japānā, kā arī 700 miljonu dolāru vērtas investīcijas, lai šī tipa baterijas ražotu Āzijas valstī.

    Panasonic finanšu direktors Hirokazu Umeda izteicies, ka Tesla izdara spiedienu, lai paātrinātu šo bateriju izstrādi un nonākšanu ražošanā. “Nevaram atklāt vairāk kā līdz šim, bet pieprasījums ir liels. Joprojām no Tesla saglabājas liels pieprasījums pēc 2170 bateriju šūnām, taču ir mājieni par nepieciešamību ātrāk attīstīt 4680 bateriju šūnas,” saka Panasonic pārstāvis.

    Tesla pagaidām neprognozē šo bateriju šūnu deficītu, jo tās tiek izmantotas Gigafactory Texas un to lietošanai tiek gatavota rūpnīca Berlīnē. Ja viss notiks pēc plāna un nākamgad ražošanā beidzot nonāks Cybertruck, tad gan Tesla būs nepieciešams ievērojami lielāks šo šūnu daudzums. Eksperti prognozē, ka Cybertruck bateriju ietilpība varētu būt divreiz lielāka nekā vidējam Model 3 vai Model Y.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma