Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft izlaiž jaunus produktus, kas datora lietošanu padarīs ērtāku cilvēkiem ar funkcionālajiem traucējumiem

    Jaunākie raksti

    Microsoft uzsācis ļoti nopietnu darbu pie tā, lai datora lietošanu padarītu ērtāku tiem cilvēkiem, kuriem ir kādi funkcionālie traucējumi. Tagad pieejama speciāla datorpele, poga un citi aksesuāri.

    Par šiem produktiem Microsoft ziņoja speciālā konferencē, kā arī jau iepriekš bija izveidoti īpaši palīdzības komplekti, lai ļautu ērtāk izmantot Surface produktus, un šis jau ir nākamais solis. Pirmā no iekārtām ir adaptīvā datorpele, kas ir kvadrātveida formas, un aprīkota ar ierastajām pogām un ritināmo daļu. Lai to padarītu plašāk izmantojamu, ir iespējams pievienot dažādus aksesuārus, kas to ļauj lietot gan ar kreiso, gan labo roku, gan izmantot citos veidos.

    Reklāma

    Nākamā ierīce ir vienkārši liela poga, kuru iespējams pielāgot lietotāja vajadzībām, lai ievades ziņā tā izpildītu noteiktas komandas. Tā var lieliski noderēt tiem, kuri ir zaudējuši daļu roku ekstremitāšu un vienkārši nespēj veikt tikt precīzas darbības. Arī to var savienot ar papildu aksesuāriem, lai izmantotu plašāk un ērtāk. Gan pogu, gan speciālo peli varēs savienot ar īpaši veidotu paneli, kas spēs nolasīt komandas līdz par četrām pogām, ļaujot veikt sarežģītāku ievadi un veidojot sava veida lietošanas ekosistēmu. Tas viss notiks bezvadu režīmā.

    Microsoft ir sapratis, ka nepietiek vien ar kaut kādu produktu izveidošanu, bet tiem ir reāli jastrādā, un šādu informāciju var sniegt īsti lietotāji ar funkcionālajiem traucējumiem. Tāpēc ir izveidota speciāla nodaļa Tech Lab, kuras mērķis ir turpināt attīstīt šāda veida ierīces un kopumā radīt digitālo vidi cilvēkiem, kuri nevar izmantot standarta iespējas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    13.05.2022 12:54

    ES direktīva paredz, ka no 2025.gada 28.jūnija ikvienam komersantam, kurš veic interneta tirdzniecību būs jāpielāgo savas mājas lapas cilvēkiem ar invaliditāti – mājas lapas krāsu kontrasta maiņa, teksta palielināšana, sadaļa viegli lasīt un audio gids. Acīm redzot MS redz biznesa nišu, jo būs pieprasījums pēc šāda veida produktiem.
    Latvijā arī top Preču un pakalpojumu piekļūstamības likums kas pārņems direktīvas prasības.

    Iveta
    14.05.2022 14:11

    Kur var redzēt konkrēti, kā tas darbojas? Vai ir iespējams reāli izmēģināt tās?

    Reklāma