Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple, Google un Microsoft apvienosies, lai strādātu pie bez paroļu pieslēgšanās risinājuma

    Jaunākie raksti

    Neierastu sadarbību noslēguši vieni no lielākajiem tehnoloģiju zīmoliem Apple, Google un Microsoft, kas vēlas ieviest vienotu lietotāju pieslēgšanās sistēmu, kas neprasīs izmantot paroles.

    Kopumā paroļu izmantošanu, lai piekļūtu iekārtām un vietnēm, vairs nevar uzskatīt par drošu metodi, jo tās vienkārši var uzlauzt, kā arī noplūstot drošības informācijai, paroles bieži vien tiek atklātas. Jaunais standarts un pieslēgšanās tehnoloģija būs balstīta uz to, ka pieslēgšanai tiks izmantots lietotāja viedtelefons un digitālā atslēga nevis parole. Principā, tas būs kā ar pieslēgšanos bankai caur SmartID un līdzīgā veidā. Šī iespēja netiks ierobežota ne balstoties uz telefona, ne datora operētājsistēmām.

    Reklāma

    Lai lietojamību padarītu ērtāku, nebūs nepieciešams katru ierīci atsevišķi reģistrēt šajā sistēmā, jo tā uzreiz darbosies starp vairākām. Izmantojot esošos Fido Alliance standartus, lietotājs varēs pieslēgties savam Google Chrome kontam uz Windows datora, izmantojot drošības atslēgu no Apple iPhone. Tieši šī vienotā tehnoloģija un fizisku paroļu neizmantošana spēs nodrošināt augstāku drošību.

    Jau iepriekš bijuši vairāki mēģinājumi atbrīvoties no paroļu lietošana, kas līdz galam nerealizējās, bet izskatās, ka jaunā sadarbība un FIDA standarta izmantošana tam pieliks punktu. Nākamajos gados mēs arvien vairāk autentificēsimies šādā formātā, izmantojot viedtālruņus un digitālās atslēgas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    guncharez
    10.05.2022 09:48

    Kopš pagājušā gada nogales, piekļuvei Outlook kontam, izmantoju Microsoft Authenticator lietotni un par paroles izmantošanu šajā servisā jau aizmirsts. Tāpat šī lietotne pilda arī a la “password manager” (auto fill) funkciju citām tīmekļa vietnēm. Ērti!

    Oskars
    10.05.2022 11:07
    Reply to  guncharez

    Isti tu nebusi sapratis to domu pareizi. To dara daudz un dazhadi parolu parvaldnieki. Uz so bridi sads risinajums strada MacOS gan Windows vide, izmantojot piemeram pirkstu nospiedumu. Runajot par yubikey, es ieteiktu pirms iegades apdomat, jo atbalstamo servisu skaits nav liels, kas lauj izmantot. Diemzel nav iespejams ari izmantot yubikey lai pieslegtos datoram, ja tev nav lokals lietotaja konts. Tas ta atkapei, par so.

    Screenshot 2022-05-10 090441.png
    Last edited 1 year ago by Oskars
    Mārcis
    11.05.2022 09:30
    Reply to  Oskars

    Par Microsoft autentifikatoru doma ir pareiza – tas, šķiet, ir taisni tas, par ko ir rakstā – par vienotu 2FA.

    Reklāma