Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla meklē iespējas paplašināt rūpnīcu Berlīnē

    Jaunākie raksti

    Izskanējušas ziņas, ka Tesla meklē iespējas, lai paplašinātu savu nesen atklāto rūpnīcu Berlīnē – autoražotājs vēlas iegādāties blakus rūpnīcai esošo zemesgabalu aptuveni 100 hektāru platībā. Šādu informāciju izplatījis vietējais Brandenburgas federālās zemes medijs “rbb24”, atsaucoties uz oficiāliem avotiem.

    Kā liecina medija rīcībā esošā informācija, Tesla noskatītajā zemesgabalā plānots būvēt dzelzceļa staciju, kā arī noliktavas. Autoražotājs jau iepriekš bija atklājis, ka piegādes rūpnīcai plānots veikt tieši pa dzelzceļu. Vilcieni paredzēti ne tikai kravu piegādēm, bet arī lai nodrošinātu ērtāku pārvietošanos Tesla darbiniekiem uz rūpnīcu un atpakaļ mājās. Tāpat pa dzelzceļu prom vedīs saražotās mašīnas.

    Pagaidām darījums nav noslēgts un arī zemesgabala cena nav zināma, tiesa, neoficiālas aplēses liecina, ka par to Tesla būs jāšķiras no 13 miljoniem eiro. Ja darījums tiks noslēgts un autoražotājs saņems nepieciešamās atļaujas, celtniecības darbiem būtu jāsākas nākamā gada vasarā.

    Šobrīd Tesla galvenā prioritāte Vācijā ir palielināt ražošanas apjomus, lai ar Berlīnē saražotām “Model Y” automašīnām apgādātu Eiropas tirgu. Tiesa, bijušas arī zināmas problēmas – vietējie vides aizstāvji atklājuši, ka auto krāsošanas cehā noplūdusi krāsa, tāpēc tiek pieprasīts atcelt Tesla rūpnīcas darbības licenci. Tieši krāsošanas cehs tiek saukts par vienu no problēmjautājumiem, kas jāsakārto, lai Berlīnē kāpinātu ražošanas apjomus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    09.05.2022 17:54

    100 ha pleķis blakus būs drošības buferis noplūdušajai krāsai.

    Reklāma