Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes mašīnas ar benzīna dzinējiem nākotnē taps uz elektriskajām platformām

    Jaunākie raksti

    Līdz šim elektroauto bieži tika konstruēti uz platformām, kas paredzētas benzīna un dīzeļa mašīnām. Pēdējo gadu laikā autoražotāji izveidojuši tieši elektroauto paredzētas platformas, savukārt Mercedes paziņojis, ka nākotnē modeļi ar benzīna un dīzeļa dzinējiem taps uz elektriskajām platformām.

    Paredzams, ka šīs mašīnas tiks būvētas uz “MMA” platformas, kas debitēs 2024. gadā un paredzēta maza līdz vidēja izmēra elektroauto ražošanai. Mercedes elektrisko jaudas agregātu attīstības viceprezidents Kristofs Starzinskis intervijā Motor1 norādīja, ka nākamās paaudzes A un B klases modeļi varētu izmantot gan iekšdedzes dzinēju, gan arī elektrisko piedziņu. Šīs mašīnas taps uz elektroauto paredzētas platformas, tāpēc arī iekšdedzes dzinējs, pārnesumkārba un citas detaļas būs jāiebūvē šajā platformā. “Platforma būs paredzēta elektroauto, bet tā nebūs ekskluzīvi tikai elektroauto platforma. Nepieciešamos kompromisus nāksies veikt iekšdedzes dzinēja nevis EV pusē,” saka Starzinskis.

    Varētu rasties jautājums, kāpēc Mercedes elektroauto platformā vispār grib izmantot benzīna vai dīzeļa dzinēju. Atbilde meklējama finansēs – A un B klase ir divi no mazākajiem un lētākajiem Mercedes modeļiem. Autoražotājs vēlas saglabāt konkurētspējīgu cenu šiem modeļiem, lai tie saglabātu pievilcību klientu acīs, jo elektriskie modeļi neizbēgami būs dārgāki. Jau iepriekš Mercedes tehniskais direktors Markuss Šēfers izteicies, ka elektroauto būs dārgāki un tiem tik drīz neizdosies izlīdzināties cenā ar parastajām mašīnām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma