Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla plāno padarīt Šanhaju par “pasaulē lielāko auto eksporta centru”

    Jaunākie raksti

    Tesla pārstāvji pirmoreiz oficiāli atzinuši, ka eksistē plāni Šanhajā būvēt vēlvienu elektroauto rūpnīcu, kas nozīmētu, ka Ķīnas lielpilsētā varētu saražot papildus 450 tūkstošus Tesla mašīnu gadā. Jau iepriekš izskanēja neoficiāla informācija par šādu plānu esamību, bet Tesla tagad tos apstiprinājusi.

    Uzņēmuma pārstāvji 1. maijā nosūtījuši vēstuli Šanhajas Liņjanas speciālās ekonomiskās zonas vadībai, norādot uz plāniem paplašināties jau esošajā rūpnīcas teritorijā. Tesla norāda, ka plānots uzbūvēt vēlvienu rūpnīcu uz blakus esošās zemes tajā pašā teritorijā. Noslēdzot rūpnīcas pirmās fāzes celtniecību, jaunajās telpās varētu ražot 450 tūkstošus auto gadā, kas būtu papildus jau esošajai produkcijai no rūpnīcas Šanhajā.

    Pērn Šanhajā saražoja 480 tūkstošus auto. Uzceļot vēlvienu rūpnīcu, Tesla faktiski dubultotu saražoto auto skaitu. Pats autoražotājs norādījis, ka, ja šos plānus izdosies realizēt, rūpnīca Šanhajā kļūs par “pasaulē lielāko auto eksporta centru”. Kā zināms, šī rūpnīca apgādā ne tikai milzīgo Ķīnas tirgu, kur pēc Tesla spēkratiem ir milzīgs pieprasījums, bet arī ilgstoši sūtīja mašīnas uz Eiropu un citām pasaules daļām.

    Tesla pagaidām nav nospraudusi termiņus šiem paplašināšanās darbiem Ķīnā – autoražotājam galvenā uzmanība jāvelta ražošanas apjomu palielināšanai jaunajās rūpnīcās Berlīnē un Teksasā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma