Web Analytics
More
    Reklāma

    Gada otrajā pusē gaidāms portatīvo datoru cenu pieaugums

    Jaunākie raksti

    Šis gan nebūs nekāds pārsteigums, jo šobrīd notiekošā jaunā koronavīrusa pandēmija Ķīnā un daudzu vietu slēgšana, kā arī Krievijas uzsāktais karš Ukrainā, radījis jaunus izaicinājumus piegāžu ķēdes un materiālu ieguvē.

    Gaidāmais cenu pieaugums ir nenovēršamas sekas, kuras ietekmē Ķīnas spertie soļi uz laiku apstādināt daļu rūpnīcu darbību un ieviest stingrus ierobežojumus, bet Krievija bija ļoti liels dažādu izejmateriālu piegādātājs. Ķīnas ierobežojumi ietekmēs ne tikai dažādas sadzīves elektronikas un datoru ražošanu, bet arī elektrisko automašīnu nozari, neaizmirstot, ka Krievija piegādā izejvielas enerģijas ražošanai. Paredzams, ka visa šī dēl, ražotājiem un portatīvo datoru zīmoliem nāksies celt produktu gala cenas gada otrajā pusē.

    Reklāma

    Ja portatīvo datoru cenas tiešām pieaugs, tad tas būs pilnīgi pretēji iepriekš paredzētajam videokaršu un datoru cenu kritumam, kas saistīts ar potenciālo pandēmijas izbeigšanos un cilvēku atgriešanos ofisos, kas ļautu iztirgot noliktavā esošo produkciju. Izskatās, ka šobrīd tas tomēr nenotiks, vismaz datoru tirgū. Paredzams, ka cenu pieaugums būs viļņveidīgs, jo katru zīmolu tas ietekmēs atšķirīgi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma