Web Analytics
More
    Reklāma

    Lexus 2030. gadā vēlas pārdot miljonu elektroauto ik gadu

    Jaunākie raksti

    Toyota paspārnē strādājošais Lexus līdz šim nav veicis ļoti lielus ieguldījumus elektroauto attīstībā – Lexus šobrīd ir divi elektriskie modeļi, viens no tiem radīts uz speciāli elektroauto paredzētas platformas. Japāņu autoražotājam ir nopietnas ambīcijas – 2030. gadā Lexus vēlas pārdot miljonu elektroauto ik gadu.

    Autoražotājs uzņēmuma iekšienē jau iepriekš izveidoja jaunu nodaļu “Lexus Electrified”, kuras izdevums ir strādāt tieši pie elektrifikācijas plāniem. Projekta vadošais inženieris Takaši Vatanabe izteicies, ka tas ir milzīgs izaicinājums visu pārveidot elektroauto ražošanai, vienlaikus spējot saglabāt peļņu. Viņš norāda, ka nepieciešams samazināt bateriju cenas un ieviest izmaiņas visā ražošanas procesā.

    Vēl viena problēma, kas Lexus jārisina – jāatrod vieta, kur šīs mašīnas ražot. Skaidrs, ka uzņēmums sadarbosies ar Toyota ne tikai tehniskajā attīstībā, bet arī ražošanā, taču izskan iespējamība, ka Lexus varētu būvēt paši savu elektroauto rūpnīcu. Autoražotājs nupat prezentēja savu otro elektroauto – “RZ 450e”, kas tehniski ir radniecīgs Toyota “bZ4x” un Subaru “Solterra” modeļiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma