Web Analytics
More
    Reklāma

    Renault varētu pārdot Nissan akcijas, lai palielinātu ieguldījumus elektroauto

    Jaunākie raksti

    Kā ziņo vairāki respektabli ārzemju mediji, Renault apsver iespēju pārdot vismaz daļu sev piederošo Nissan akciju, bet iegūto naudu autoražotājs vēlas ieguldīt elektroauto attīstībā. Šobrīd Renault pieder 43% Nissan akciju, kas tika iegādātas vēl 2001. gadā – laikā, kad Nissan pamazām sāka atgūties pēc nopietnām finansiālajām problēmām.

    Bloomberg ziņo, ka Nissan izskata iespējas atpirkt daļu no savām akcijam, kas pieder francūžiem. Publikācijā norādīts, ka Renault aktīvi meklē darījuma partnerus un tiek izskatīti dažādi iespējamie attīstības scenāriji. Abu autoražotāju pārstāvji pagaidām atteikušies komentēt izskanējušās runas.

    Bloomberg avoti ziņo, ka viens no iespējamajiem pircējiem ir ķīniešu autoražotājs Geely, kas jau pārvalda Volvo un Polestar zīmolus. Renault ar šo autoražotāju jau līdz šim bijušas gana labas attiecības, abiem uzņēmumiem veidojot kopīgu rūpnīcu Dienvidkorejā. Arī Geely nav komentējis šos apgalvojumus.

    Šobrīd eksistē Renault-Nissan-Mitsubishi alianse, kas gada sākumā solīja investēt vairāk nekā 25 miljardus eiro elektroauto attīstībā. Lielākā daļa modeļu taps uz vienotām platformām. Skaidrs, ka nauda šādām investīcijām jānopelna, tāpēc Renault izskata šādu iespējamību, tiesa, nav skaidrs, kas nākotnē notiktu ar šo trīs autoražotāju aliansi un vai turpinātos sadarbība tehniskajos jautājumos.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma