Web Analytics
More
    Reklāma

    General Motors apstiprina, ka tiek gatavota elektriska “Corvette”

    Jaunākie raksti

    General Motors oficiāli apstiprinājis, ka tiek gatavota elektriska “Corvette” – šādu informāciju tīmekļa vietnē LinkedIn publicējis GM prezidents Marks Roiss. Viņš paskaidroja, ka nākamgad klientus sasniegs elektrificēta “Corvette”, proti, hibrīds, savukārt drīz pēc tam sekos arī pilnībā elektriska versija slavenajam sporta auto.

    Līdzīgi kā citi koncerna auto, arī topošā elektriskā “Corvette” izmantos GM izstrādāto Ultium bateriju tehnoloģiju un jaudas agregātus. Plašāka tehniskā informācija pagaidām nav pieejama, taču no Chevrolet YouTube kontā publicētā video skaidri noprotams, ka auto būs ar pilnpiedziņu. Tā kā runa ir par “Corvette”, tad tā pilnīgi noteikti būs ar lielu jaudu. Elektriskais modelis tiks piedāvāts kopā ar parastajām iekšdedzes dzinēju mašīnām un hibrīdiem, bet agri vai vēlu “Corvette” paliks tikai un vienīgi elektriska.

    Roiss arī atklāja jaunu enerģijas rekuperācijas sistēmu. “Sistēma izmanto jaudas agregātu radīto siltumu, lai sildītu mašīnas salonu. Tāpat tā rada pēc iespējas labākus uzlādes apstākļus un bateriju temperatūru efektīvai uzlādei. Sistēma spēj uzlabot arī mašīnas paātrinājumu,” skaidro Roiss. “Mūsu testi liecina, ka šī sistēma mašīnas nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi var uzlabot pat par 10 procentiem. Šis ir lielisks piemērs, kā varam ieviest jaunas inovācijas, konstruējot speciāli elektroauto paredzētu platformu,” paskaidro Roiss, uzsverot, ka šī sistēma tiek pielietota arī jau esošajās mašīnās ar Ultium baterijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma