Web Analytics
More
    Reklāma

    Pašbraucošajās mašīnās Lielbritānijā drīkstēs skatīties TV, bet nedrīkstēs lietot telefonu

    Jaunākie raksti

    Pārvietojoties autonomi braucošā mašīnā Lielbritānijā, vadītājs un pasažieri drīkstēs skatīties televīziju un jebkādu citu saturu mašīnā iebūvētajos ekrānos. To paredz izmaiņas lielceļu kodeksā, kas tiek veiktas, lai uz Lielbritānijas ceļiem varētu pārvietoties ar pašbraucošām mašīnām. Neskatoties uz to, ka braukšanas laikā ekrānos drīkstēs skatīties lietas, kas nekādi nav saistītītas ar braukšanu, viedtālruņa lietošana pie stūres joprojām būs aizliegta.

    Transporta departaments skaidro, ka viedtālrunis rada lielākus riskus un vairāk novērš uzmanību. Izmaiņas paredz, ka vismaz sākotnēji vadītājam jābūt gatavam savlaicīgi pārņemt kontroli un braucienu turpināt pašam. Vienlaikus vadītājs nav atbildīgs par mašīnas rīcību un vadītājam visu laiku nav jāpievērš uzmanība ceļam.

    Reklāma

    Britu valdība prognozē, ka pirmās mašīnas, kas atbilst pašbraucošu auto statusam, tiks apstiprinatas lietošanai jau šā gada laikā. Mašīnas tiks pakļautas stingriem testiem un tās tiks atzītas par “pašbraucošām” tikai tad, ja šos testus spēs izturēt. Viens no autoražotājiem, kas jau šobrīd pārliecināts par savām spējām piedāvāt šādu auto ir Mercedes.

    Visticamāk, pirmais solis pretī pašbraucošām mašīnām būs piezemēts, proti, mašīna brauks pati līdz noteiktam ātrumam, bet, pārsniedzot šo robežu, vadība jāpārņem šoferim. Konkrētajā gadījumā tiek runāts par to, ka mašīna pati varētu braukt sastrēgumos un lēnā satiksmē, pārvietojoties ātrumā līdz 55km/h, bet vadītajām nepieciešamības gadījumā jābūt iespējai pārņemt kontroli. Pilnvērtīgs likumdošanas ietvars pašbraucošajām mašīnām Lielbritānijā varētu tikt izstrādāts līdz 2025. gadam.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tom
    25.04.2022 17:44

    Hmm.. nez vai šim auto TV viņiem būs vajadzīga atsevišķa licence vai der tā pati mājas TV licence :D

    Reklāma