Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas jaunieši varēs apgūt mūsdienīgus kursus e-sportā

    Jaunākie raksti

    No nākamā mācību gada jauniešiem būs pieejama jauna interešu izglītības programma un kursi e – sportā, ko sagatavojusi EsportaSkola.lv. Papildu jaunajai programmai ir plānotas arī citas aktivitātes – turnīri, spēļu vakari un pirmo reizi  skolēniem būs iespēja piedalīties nometnē, lai padziļinātu zināšanas un pilnveidotu prasmes gan videospēlē, gan e – sportā kopumā.

    Kā stāsta EsportaSkola.lv vadītājs un turnīru organizētājs Ivo Čapiņš, lai šī nodarbe būtu kvalitatīva un droša, mēs cenšamies videospēli padarīt par mācību procesu, caur kuru jaunieši apgūst jaunas prasmes datorzinātnē un savstarpējā komunikācijā, mācās kontrolēt pavadīto laiku pie datora un plānot savu ikdienu tā, lai neciestu pamatmācību process un dzīves kvalitāte.

    Reklāma

    Aptaujas liecina, ka mūsdienās 81 % bērnu un pusaudžu spēlē videospēles tiešsaistē, taču, lai pavadītais laiks pie datora būtu jēgpilns, EsportaSkola.lv turpina darbu pie jauniešu un sabiedrības izglītošanas un šī sporta veida labās prakses veicināšanas. Papildus jau esošajām aktivitātēm un mācību programmām e – sportā un tā pamatos, no nākamā mācību gada tiks piedāvāta jauna mācību programma skolas vecuma bērniem par videospēli, žurnālistiku un padziļināti par e – sportu, kas sagatavota sadarbībā ar sporta profesionāļiem un nozares ekspertiem un būs pieejamas digitālajā vidē, attālināti. Kā programmas sastāvdaļa – izstrādāti arī kursi par saistošām tēmām. Lai nostiprinātu esošās un apgūtu jaunas zināšanas, vasarā paredzēta nometne, profesionālu pasniedzēju vadībā, kur nedēļas garumā jauniešiem klātienē tiks organizētas gan mācības, gan sacensības individuāli un komandās. Visas vasaras garumā ir plānoti spēļu vakari, kuros aicināts piedalīties ikviens e – sporta entuziasts un interesents.

    Paralēli izveidotajām mācību programmām, sadarbībā ar Latvijas Esporta skolu līgu (LESL) un galveno atbalstītāju HP Latvija, nu jau regulāri  tiek rīkotas sacensības un turnīru sērijas, kurās jaunieši var demonstrēt savas zināšanas un spējas, kā arī cīnīties par vērtīgām balvām. Atsaucība ir gana liela, par ko liecina pirmā LESL pavasara skolu turnīru sērija, kas norisinājās 2021.gadā un pulcēja 120 komandas no 90 skolām. Pērnā gada pavasara turnīra uzvarētāji bija Rīgas Centra humanitārā vidusskola, kuri nu jau ir tikuši pie savām balvām – pieciem HP Omen video spēļu monitoriem. Skolēni un skolas vadība atzīst, ka šī balva ir liels ieguvums, jo jauniešiem ir iespēja turpināt treniņus pie augstvērtīgām ierīcēm. Vēl trīs komandas ieguva HP Omen aksesuārus: austiņas, somas un klaviatūras. HP Latvija pārstāvis Ralfs Levalds, tiekoties ar skolas pārstāvjiem, novēlēja, lai monitori ir noderīgi skolēniem, apgūstot jaunas prasmes gan video spēlēs, gan arī mācībās.

    EsportaSkola.lv ir izglītības iniciatīva, kuru īsteno Rīgas 1. Tālmācības vidusskola sadarbībā ar e – sporta un citu nozaru ekspertiem. Šis projekts tiek īstenots kā daļa no skolas attīstības plāna par izglītības kvalitātes veicināšanu. EsportaSkola.lv misija ir radīt vidi un apstākļus, kura motivē skolēnus mācīties un dzīvē sasniegt savus mērķus, izmantojot video spēlēs balstītu mācību pieeju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma