Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota patentē robotu, kas izvedīs pastaigā jūsu suni

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs patentējis autonomi braucošu robotu, kas izvedīs pastaigā jūsu suni. Kā liecina patenta pieteikumā iesniegtās skices, robots atgādina iepirkšanās ratiņus, taču šīs skices vairāk domātas tam, lai aprakstītu funkcionalitāti un galaprodukts var izskatīties krasi atšķirīgs.

    Reklāma

    Toyota norāda, ka pati vienkāršākā šī robota funkcija ir izvest suni pastaigā pa iepriekš ieprogrammētu maršrutu, savukārt robots ieturēs drošu distanci no dzīvnieka. Lai gan pamatmērķis ir ļaut izvest suni pastaigā bez cilvēka klātbūtnes, saimnieks var doties līdzi savam mīlulim un vadīt robotu, ja viņš to vēlas. Tāpat šis robots šķietami var atvieglot dzīvi cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Arī suns var uzlēkt uz robota, ja tas izlēmis, ka pietiek pastaigāties un laiks vizināties mājup.

    Pats interesantākais, ka robots var savākt aiz suņa, kad tas nokārtojis savas vajadzības. Izmantojot kameras, robots atpazīst brīdi, kad dzīvnieks dodas nokārtoties un tas var attiecīgi reaģēt, savācot atstāto. Kā tas ir daudzu patentu gadījumā, nevajadzētu sacerēties, ka kaut kas tamlīdzīgs ļoti drīz nonāks tirdzniecībā, taču tas tik un tā ir interesants virziens, kurā strādāt uzņēmumiem, attīstot dažādas autonomās pārvietošanās tehnoloģijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma