Web Analytics
More
    Reklāma

    Aptauja: vairāk nekā puse amerikāņu vēlētos tikt izdzēsti no interneta

    Jaunākie raksti

    Nesenā pētījumā, ko veica virtuālā privātā tīkla (VPN) pakalpojuma sniedzējs “NordVPN“, kas ir daļa no Lietuvas tikko dzimušā “vienradža” – kiberdrošības uzņēmuma “Nord Security”, un pētījumu kompānija “Propeller Insights”, atklāts, ka vairāk nekā puse jeb 55% aptaujāto amerikāņu vēlētos izdzēst sevi no interneta.

    Jautāti par to, kāpēc vēlētos tikt izdzēsti no interneta, respondenti sniedza dažādas atbildes. 47% no tiem kā iemeslu minēja neuzticību internetam, 46% norādīja, ka viņiem nav nepieciešamība būt redzamiem internetā, vēl 42% atklāja, ka baidās no kiberuzbrukuma un savu datu zādzības. Tikmēr 18% aptaujas dalībnieku gribētu, lai internets neeksistētu vispār.

    Reklāma

    Atklājot, kādu informāciju par sevi vēlētos izdzēst no interneta, ja būtu tāda iespēja, 6 no 10 respondentiem norādīja uz personīgo finanšu datiem. 26% vēlētos, lai tiktu izdzēsti viņu vecie iepazīšanās un sociālo mediju profili, 24% norādīja uz neērtiem attēliem un videoklipiem, kuros redzami. Vēl 23% aptaujāto vēlētos, lai no interneta pazustu informācija par viņu iepriekšējo nodarbinātību.

    Jāpiebilst, ka aptaujā piedalījās 1002 amerikāņi vecumā no 18 gadiem. Tiesa, šī aptauja nav visai apjomīga, taču kaut kādas tendences var redzēt un saprast, ka internetu ne visi uzskata par savu labāko draugu un vēlētos ar to ne tik ciešu saikni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jēkabs
    19.04.2022 10:52

    Ja aptauju veicis NordVPN, tad pētījuma populācija jau droši vien ir tāda, kura vairāk satraucas par savu drošību vai izsekojamību internetā

    digitalk
    19.04.2022 13:15
    Reply to  Jēkabs

    To compile its study, the VPN maker commissioned the market research firm Propeller Insights to survey 1,002 US consumers aged 18 and over in December of last year.

    Last edited 1 year ago by digitalk
    Krotow
    19.04.2022 11:15

    Pielādē pilnu sejasgrāmatu ar savu tusiņu foto un tad raud par to ka kāds to uzzina. Liekuļi.

    – Tikmēr 18% aptaujas dalībnieku gribētu, lai internets neeksistētu vispār.

    Mhm. Aizliegsim cirvjus un skrūvgriežus. Jo arī ar tiem var nogalināt.

    davix
    19.04.2022 15:59

    “Tikmēr 18% aptaujas dalībnieku gribētu, lai internets neeksistētu vispār” – stipri šaubos vai šie respondenti šajā aptaujā piedalījās ar pasta starpniecību aizpildot anketas uz papīra. Nepatīk internets, bet tajā pašā laikā to izmanto šādu anketu pildīšanai. Tas nevairo šīs anketas iegūto rezultātu objektivitāti.

    Andris
    19.04.2022 17:18

    Internetam kà tàdam nav ne vainas, kà informàcijas servisam, taču galvenà problèma ir “gadžetos” pavadìtais Laiks. Pat tikai 1min diennaktì, pret visiem 8 miljardiem divkàjaino rezultèjas ap 3044 gadiem… un tas katru diennakti… 😵
    Par izdzèśanos no google… man personìgi process aizņèma aptuveni 1.5 gadus… nu jau kàdus 4 gadus manis neeksistè. 🤗

    davix
    19.04.2022 18:25
    Reply to  Andris

    Par šo būtu interesanti palasīt, ja varētu padalīties ar šādu pieredzi. Kādi bija šķēršļi (1.5 gadi nav maz), kā tomēr izdevās.

    Andris
    19.04.2022 18:38
    Reply to  davix

    🙂 process nemaz nav sarežğìts. Kà sapratu, rakstìt, prasot, lai izdzèš ir bezjèdzìgi, tàtad vispirms tika likvidèti sociàlo tìklu konti… sejugràmata, linkedin, draugiem un citi kurus google kontrolè, taču informàcija iekš google (pat profilos bijuśàs bildes) vèl bija pieejama 18 mènešus, tad pazuda. Kkàdos forumos lasìju, ka ir laika posms cik ilgi neaktìvie dati tiek uzglabàti. Secinu ka 18 mènešus. Lai gan mùsdienàs, “informàcijas nezùdamìbas likuma” ietvaros, iespèjams, kàdos serveros, ja kļùšu “interesants” tomèr tikšu atrasts. Šobrìd publiski manis neeksistè. P.s. piedodiet par “feiko” profilu. 🙂

    digitalk
    19.04.2022 18:38
    Reply to  davix

    un vēl labāk notestēt ar VPN US serveri vai patiešām neeksistē, vai tomēr neeksistē priekš EU rezidenta ;)

    Andris
    19.04.2022 18:58
    Reply to  digitalk

    Ganja u, ka informàcija tiek glabàta “mùžìgi”, lai gan, kuram ir tàdi resursi.. 🤔Savu mèrķi tomèr sasniedzu, pat ja tikai EU.

    Last edited 1 year ago by Andris
    Reklāma