Web Analytics
More
    Reklāma

    Neskatoties uz elektrifikāciju, Mazda apņēmības pilna MX-5 saglabāt tikai ar benzīna dzinēju

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Mazda apņēmies saglabāt MX-5 sporta auto labākās īpašības, tam saglabājot benzīna motoru un izvairoties no elektrifikācijas. MX-5 ir slavens ar savu nelielo svaru un fantastiskajām gaitas īpašībām, savukārt elektrifikācija mašīnu padarītu smagāku un tūļīgāku. Jau kopš debijas 1989. gadā MX-5 bijis populārs modelis.

    Mazda apliecinājusi, ka uz jaunās aizmugurējās piedziņas platformas taps vairāki elektrificēti krosoveri, savukārt uz priekšpiedziņas platformas tiks radīti vismaz trīs pilnīgi jauni elektroauto. Mazda produktu attīstības vadītājs Eiropā Joahims Kuncs norādījis, ka MX-5 attīstība tiek izskatīta pilnībā nesaistīti ar pārējo modeļu piedāvājumu – parastie modeļi rūpējas par cipariem bilancē, savukārt MX-5 uzdevums ir piesaistīt un noturēt entuziastus, kā arī uzturēt Mazda zīmola tēlu kā sportisku un interesantu auto ražotājam.

    Reklāma

    “MX-5 ir mūsu zīmola ikona un šis modelis vienmēr saņēmis īpašu attieksmi. Šobrīd izskatās, ka šī mašīna būs uz mūžiem, saglabājot šo izmēru, idejas konceptu un iekšdedzes dzinēju. Protams, kādu dienu to nāksies elektrificēt, bet vēlamies saglabāt šo konceptu,” intervijā Autocar stāsta Kuncs.

    Autoražotājs neplāno pārvietot MX-5 uz kādu no savām standartplatformām, lai ekonomētu līdzekļus, jo tas, visticamāk, nozīmētu upurēt modeļa izslavētās braukšanas īpašības. Eiropas nodaļai ir mazāka loma MX-5 izstrādē, jo šis modelis ir Japānas inženieru “bērns” un viņi ir apņēmības pilni to saglabāt tādu, kā līdz šim, turpinot piedāvāt MX-5 nākamajās paaudzēs. Mazda arī nav nekādu problēmu ar to, ka MX-5 pašreizējā paaudze apritē ir gana ilgi – nākamās paaudzes modelis varētu parādīties tikai ap 2024. gadu, varbūt vēl vēlāk.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Brr
    15.04.2022 05:07

    autoražitājs

    Reklāma