Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla piegādā pirmos “Model Y” ar jaunajām “4680” bateriju šūnām

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla pagājušajā nedēļā svinīgi atklāja savu jauno rūpnīcu “Gigafactory Texas”, bet tagad ražotājs ziņo par citu svarīgu notikumu – oficiāli sākušās piegādes “Model Y”, kas aprīkots ar jaunajām 4680 bateriju šūnām. Šīs bateriju šūnas pirmoreiz publiski tika demonstrētas 2020. gada rudenī, bet turpmāko gadu laikā Tesla un uzņēmuma sadarbības partneri plāno kāpināt ražošanas apjomus tieši šīm bateriju šūnām.

    Pirmie piegādātie “Model Y” ir “Standard Range” izpildījumā, kas varētu liecināt, ka Tesla savā jaunajā rūpnīcā uzsākusi tieši šīs versijas ražošanu. Tradicionāli Tesla piegādes no jaunas rūpnīcas sāk ar kādu no sportiskākajām versijām.

    Jaunajai rūpnīcai Teksasā pamazām kāpinot ražošanas apjomus, arvien vairāk “Model Y” ar jaunajām bateriju šūnām nonāks apritē Ziemeļamerikā. Noteikti būs interesanti noskaidrot, kā atšķiras mašīnu sniegums, efektivitāte un sniedzamība ar jaunajām baterijām, salīdzinot ar iepriekšējām. Prognozēts, ka laika gaitā šīs baterijas tiks izmantotas arī mašīnās, kas tiek saražotas Berlīnē, bet vismaz pagaidām Vācijā saliktās mašīnas izmantos vecāka tipa baterijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma