Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla cenšas panākt, lai Ķīnas valdība atvieglo Covid-19 ierobežojumus

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla ir viens no ietekmīgiem uzņēmumiem, kas aktīvi lobē Covid-19 ierobežojumu samazināšanu Ķīnā. Āzijas lielvalsti pēdējo nedēļu laikā skāris liels vīrusa uzliesmojums, Covid īpaši izplatījies Šanhajā. Tur atrodas Tesla rūpnīca, kas ilgāku laiku bija apturējusi darbību, tam būtiski ietekmējot piegāžu grafikus.

    Uzņēmumi vietējai pašvaldībai pieprasa atļaut darbību un piegādes, ievērojot burbuļa principu. Darbiniekiem, kas dzīvo uzņēmuma teritorijā, tas ļauj izvairīties no kontaktiem ar ārpasauli. Ņemot vērā ierobežojumus, uzņēmumiem apgrūtinātas dažādu daļu piegādes, kas atsaucas uz darbību.

    Tieši Tesla Ķīnā jau vairākas nedēļas bijušas problēmas ar detaļu pieejamību – kravas auto vadītāji nav saņēmuši atļauju pārvietoties starp Ķīnas reģioniem. Šanhaja jau kopš mēneša sākuma atrodas lokdaunā, pilsētas pašvaldībai un valsts valdībai turpinot piekopt “nulles tolerances” politiku. Vairāku uzņēmumu pārstāvji, kas vēlējušies palikt anonīmi, saka, ka šā brīža situācija līdzinās sava veida melnajam caurumam – kravas vadītāji nedrīkst braukt uz citām provincēm pēc kravām, kas piespiedu kārtā aptur darbu ražojošajos uzņēmumos Šanhajā un citās vīrusa visvairāk skartajās teritorijās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma