Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes prognozē, ka elektroauto diez vai kļūs jūtami lētāki

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes intensīvi strādā pie jaunu elektroauto modeļu izstrādes, taču Mercedes ir godīgi par cenām – elektroauto cenas diez vai būtiski samazināsies. Mercedes galvenais tehniskais cilvēks Markuss Šēfers prognozē, ka ilgi gaidītā cenu izlīdzināšanās ar parastajām mašīnām joprojām ir tālu.

    Viņš norāda, ka elektroauto ražošanas izmaksas joprojām ir ļoti augstas, neskatoties uz to, ka bateriju izmaksas ir samazinājušās. “Domāju, ka bateriju cena 50 dolāri par kilovatstundu būtu brīdis, kad elektroauto cenas izlīdzinātos ar parastajām automašīnām ar iekšdedzes motoru,” saka Šēfers. “Līdz tam vēl ir ļoti tālu, un domāju, ka ar pašreizējām bateriju tehnoloģijām un ķīmiju tas nemaz nav iespējams.”

    Šēfers gan uzsver, ka tā jebkurā gadījumā ir zīlēšana un ir ļoti daudz mainīgo faktoru, kas var ietekmēt cenas, tostarp elektroauto ražošanas apjomu pieaugums, kā arī iespējas iegūt gana daudz materiālu. “No vienas puses apjoma pieaugums automātiski nospiedīs cenu uz leju. No otras puses, straujš elektroauto un citu elektronikas produktu ražošanas pieaugums nozīmē, ka pēc vieniem un tiem pašiem materiāliem ir milzīgs, līdz šim nepieredzēts pieprasījums. Šobrīd problēma ir iegūt gana daudz litija, lai apmierinātu pieprasījumu, tas ir radījis tā saucamo pudeles kaklu,” stāsta Mercedes galvenais tehnoloģiju cilvēks.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    12.04.2022 16:05

    Par to ka Mercedes elektrisko auto cena vienmēr būs augstu virs tautas auto cenas, laikam nevajadzētu šaubīties.

    Skābene
    12.04.2022 16:32

    Es prognozēju, ka Mercedes nebūs iecienītākā EV marka! :D

    Reklāma