Web Analytics
More
    Reklāma

    Nissan līdz 2028. gadam plāno radīt elektroauto ar cietvielu baterijām

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Nissan paziņojis par ambicioziem plāniem elektroauto attīstības jomā – Nissan līdz 2028. gadam plāno radīt elektroauto, kas darbosies ar jaunās paaudzes cietvielu (solid-state) baterijām. Nissan Japānas pilsētā Jokohamā atklāja prototipu ražošanas cehu, bet līdz 2024. gadam tiks uzbūvēta ražošanas līnija, kur tiks salikti prototipi.

    Nissan apgalvo, ka šī tipa baterijas uzņēmums ar laiku ieviesīs visos savos elektroauto, sākot no mazākajiem, beidzot ar vislielākajiem modeļiem. Tāpat ražotājs apgalvo, ka viņu izstrādātās baterijas varētu samazināt izmaksas, sasniedzot 75 dolārus par kWh robežu, varbūt pat vēl zemāk. Ja tā notiks, tas samazinās pašu mašīnu cenu, izlīdzinot cenu starpību ar parastajām mašīnām.

    Teorētiski cietvielu baterijas ir nākamais attīstības lēciens bateriju tehnoloģijās – tās sola ātrāku uzlādi, lielāku ietilpību un efektivitāti, kā arī labāku izturību, ja salīdzinām ar pašreizējām litija jonu baterijām. Pagaidām līdz pilnvērtīgai sērijveida ražošanai vēl neviens īsti nav nonācis, bet ļoti daudz autoražotāju strādā pie šādu bateriju izstrādes. Visbiežāk tas tiek darīts sadarbībā ar kādu citu uzņēmumu. Pagaidām šajā jomā turpinās aktīva pētniecība un attīstība, bet tiek cerēts, ka tuvāk 2030. gadam šīs baterijas tik tiešām nonāks tirgū.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Meeris
    11.04.2022 21:38

    Vot kad šīs baterijas nonāks masveida ražošanā, tikai tad būs jēgpilni apsvērt domu par elektroauto iegādi.
    Vēl nebija pieminēts svars, jo būtu labi, ka arī paliktu vieglākas baterijas.

    Reklāma