Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīniešu elektroauto ražotājs NIO apsver iespēju ražot viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā esam redzējuši, ka tādi tehnoloģiju giganti kā Apple, Sony un Xiaomi paplašina savu darbības lauku un iesaistās elektroauto izstrādes projektos. Ķīniešu elektroauto ražotājs NIO apsver iespēju doties pretējā virzienā, proti, elektroauto ražošanai pievienot dažādus citus projektus, šobrīd nopietni apdomājot ideju par savu viedtālruņu ražošanu.

    Uzņēmuma vadītājs Viljams Li vietējiem medijiem atzinis, ka tā būtu atbilde klientu pieprasījumam pēc šādas ierīces. Intervijā viņš norāda, ka viedtālruņa ražošana nav projekts peļņas gūšanai vai konkurencei ar šajā jomā sevi pierādījušiem uzņēmumiem – tas drīzāk ir kā papildinājums mašīnai.

    NIO vadītājs skaidro, ka viņš nākotnē Apple saskata kā vienu no NIO konkurentiem, tāpēc nevar izslēgt savas “ekosistēmas” izveidi, kā to veiksmīgi paveicis Apple.

    Ķīniešu elektroauto ražotājs sekmīgi darbojas vietējā Ķīnas tirgū, bet turpmāk tiek plānota vērienīga paplašināšanās Eiropā un Ziemeļamerikā – NIO jau darbojas Norvēģijas tirgū, bet nākamais mērķis ir savas pārstāvniecības atvēršana Vācijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma