Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi Mi 2K Gaming Monitor 27″ apskats

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris gadiem tas izklausītos gandrīz neticami, bet nu pie mums ir nonācis arī Xiaomi monitors. Iepriekš Xiaomi pie mums pārdeva viedtālruņus, fitnesa aproces, putekļu sūcējus un viedos svarus (protams, bija arī šis tas cits), bet nu Latvijā vari tikt arī pie Xiaomi Mi 2K Gaming Monitor 27″.

    Uz papīra Mi 2K Gaming Monitor izskatās ļoti cerīgi – te nekas nav pārspīlēts, ieturēts patīkams dizains, tiek solīta laba krāstelpu atveide un visā visumā Mi 2K Gaming Monitor atbilst aptuveni tam, ko meklē ierindas spēļu entuziasts, kurš daļu dzīves tomēr atvēl kādam darbam pie datora ekrāna. Te ir 27 collas, 1440p izšķirtspēja un 165 Hz attēla atsvaidze. Monitoram ir visas nepieciešamās ergonomiskās īpašības un tas viss par aptuveni 430 eiro.

    Reklāma

    Paga! 430 eiro? Ja mēs paklikšķinām veikalu filtros, atklājas, ka līdzīgi konkurentu monitori ar vismaz 144 Hz, vismaz 27 collām un 1440p izšķirtspēju sākas cenās no aptuveni 350 eiro. Un nav arī tā, ka līdz Mi 2K Gaming Monitor nospraustajai 430 eiro cenai būtu tikai pāris konkurentu. Ir vairāki duči konkurentu cenā starp 350 un 430.

    Tehniskā specifikācija

    • Ekrāna diagonāle: 27 collas, plakans ekrāns
    • Ekrāna izšķirtspēja: QHD (2560 x 1440), 16:9, ap 108 ppi
    • Paneļa tips: IPS, non-glare, 16.7 miljoni krāsu (8 biti)
    • Atjaunošanās frekvence: 165 Hz
    • Reakcijas laiks: 1 ms MPRT (4 ms pelēka uz pelēku)
    • Gaišums: 400 cd/m, flicker-free izgaismojums
    • Kontrasts: 1000:1
    • HDR: VESA DisplayHDR™ 400
    • Pieslēgvietas: 2x HDMI 2.0, DisplayPort (DisplayPort 1.4 mode), audio line-out, USB 3.0 hub ar 2x USB pieslēgvietām
    • Iebūvēti skaļruņi: nav
    • Izmēri: 609.44 (L) × 200.00 (W) × 461.25 (H) mm (ar kāju)
    • Svars: 6.53 kg (ar kāju)
    • Grozāms: ir
    • Sarotējams: ir
    • Sasvērums: -5/ 21 grādi
    • Augstuma regulēšana: 110 mm
    • VESA Compatible: 75 x 75 mm
    • Enerģijas patēriņš: ap 35 W līdz aptuveni 75 W HDR režīmā
    • Komplektā: monitors + kāja, elektrības vads, 1 x USB-B vads, 1x DisplayPort vads
    • Papildu: AMD FreeSync un Nvidia G-Sync Compatible, 95% DCI-P3, 100% sRGB
    • Cena: raksta tapšanas laikā ap 430 eiro

    Izskats un uzbūve

    Dizaina ziņā Mi 2K Gaming Monitor pircējs būs noķēris lielo zivi, ja vien nemeklēt kaut kādas ārišķības, piemēram, RGB LED. Mi 2K Gaming Monitor stāv uz pamatīgas metāla pēdas un arī kājas vertikālā daļa ir no metāla, kas nereti neizdodas lielajiem ražotājiem. Kāja ļauj Mi 2K Gaming Monitor regulēt visos virzienos – augstumā, pagriezt, atgāzt un sarotēt par 90 grādiem. Kāja ir pietiekami stabila, bet noteikti ir redzētas kājas, kas savu monitoru nes stingrāk.

    Mi 2K Gaming Monitor pieslēgvietu klāsts ir visai ierasts – te ir divas HDMI un viena DisplayPort pieslēgvieta. Monitora aizmugurē arī atradīsi USB sadalītāju un šoreiz USB-A uz USB-B vads ir iekļauts komplektā. USB sadalītājs gan nav neko ātrs un pamatā tas varētu būt domāts peles un tastatūras pievienošanai.

    Visai interesants ir Mi 2K Gaming Monitor komplekts – te atradīsi elektrības vadu (labā ziņa – barošanas bloks ir pašā monitorā), jau minēto USB vadu un DisplayPort vadu. Iztrūkst HDMI vads, kas gan 165 Hz monitoram arī īsti nepienāktos, jo ar HDMI varēsi labākajā gadījumā iegūt 144 Hz šajā izšķirtspējā.

    Kopumā jāsaka, ka no Xiaomi aptuveni šādu kvalitāti arī biju gaidījis. Mi 2K Gaming Monitor ir visai ikdienišķa paskata, to varētu sajaukt ar ofisam paredzētu monitoru.

    Saskarne

    Mi 2K Gaming Monitor vadība nodota četrām pogām, viss izskatās loģiski un saprotami.

    Pie Mi 2K Gaming Monitor saskarnes diez vai kāds ir pavadījis vairāk par 15 minūtēm. Te nav nekā lieka, bet neatradīsi arī neko, kas norādītu, ka šis ir spēlēm paredzēts monitors – Mi 2K Gaming Monitor nav nekādu geimerīgu papildu iespēju, piemēram, taimeris, tēmēkļa krusts vai kādi citi geimeru nieki.

    Saskarne visu laiku satraucas, kad iespējo HDR vai pagriez spilgtumu virs 70%, tad nākas taisnoties, ka elektrības patēriņš tev ir vienaldzīgs.

    Attēls

    Ražotājs sola 95% DCI-P3, 100% sRGB attēlošanu, VESA DisplayHDR™ 400 un 1000:1 kontrastu. To arī mēs tūlīt pārbaudīsim!

    Kā var manīt, krāstelpu attēlojumā Mi 2K Gaming Monitor gluži nesasniedz ražotāja solījumus, bet tāpat šis rezultāts nav zemē metams.

    Ar kontrasta solījumiem un reāliem sasniegumiem pat veicas labāk, nekā varēja gaidīt. 1200:1 kontrasts izskatās visai forši, turklāt kontrasts pamatīgi virs 1000:1 turas gandrīz visā spilgtuma diapazonā.

    Kā var augstāk redzēt, bez HDR Mi 2K Gaming Monitor nespēj sasniegt solīto 400 cd/m² spilgtumu, bet mērierīce atteicās HDR režīmā darboties (šī nav pirmā reize, kad HDR iespējošana samulsina mērinstrumentu). Vairāk nekā 360 cd/m² būs pietiekams gandrīz jebkurā situācijā.

    VESA DisplayHDR™ 400 ir sākuma līmeņa HDR, kas bieži vien tiek saukts par viltus HDR. Šoreiz tiešām no HDR 400 gandrīz nav nekādas jēgas, bet to arī negaidīju. Īstens HDR sākas pie 1000 cd/m² pīķa spilgtuma. Spēlēs var tikai nojaust, ka ir aktīvs HDR, bet tas dod tikai spilgtāku kopējo bildi, nevis izceļ kādu daļu no ekrāna. Šoreiz HDR ir tikai uzraksts uz iepakojuma kastes, nekas vairāk.

    Šoreiz jāsaka, ka Mi 2K Gaming Monitor visai vāji veicās ar tā dēvēto backlight bleed defektu, to gan ar man pieejamajiem viedtālruņiem nevarēju nofotografēt.

    Ar krāsu attēlojumu Mi 2K Gaming Monitor veicas tieši tā, kā solīts reklāmā – vidēji ir DeltaE ir jūtami zem 2.

    Kopumā ir jāsaka, ka augstais kontrasts ir pamatīgs Mi 2K Gaming Monitor pluss, to arī var manīt ikdienā un spēlēs. Visi pārējie Mi 2K Gaming Monitor tehniskie parametri atbilst vai drīzāk atbilst solītajam. Iespējams, varēja vēlēties nedaudz mazākus atspīdumus ekrānā, bet pamatīgāks matējums nāk kopā ar mazāk spilgtu krāsu attēlojumu.

    Spēlēs 165 Hz un 1440p izšķirtspēja ir tieši tas, ko meklētu daudzi pircēji. Arī ikdienā 27 collās 1440p izšķirtspēja ir patīkama un tā no datora neprasa nekādas milzu jaudas.

    Nobeigumā

    Xiaomi Mi 2K Gaming Monitor 27″ ir patīkams vidējais aritmētiskais – šis ir pieklusināta izskata darba zirgs, kas noderēs spēlēs un ikdienā. Vismaz man patīk, ka HDMI vads iemainīts pret USB-A uz USB-B vadu, jo HDMI parasti katram ir pa rokai, bet šāds USB-A uz USB-B vads maksā ap 20 eiro un tad var gadīties, ka USB sadalītājs netiek darbināts nemaz.

    Apskata tapšanas laikā Mi 2K Gaming Monitor maksā salīdzinoši varbūt tikai nedaudz dārgāk par dažiem konkurentu modeļiem, bet arī šī cenu starpība nospiež Mi 2K Gaming Monitor meklējumos uz aptuveni 30. vietu, kas ir jau stipri tālu uz lejas (dārgo) galu. Izvēle 27″, 1440p un vismaz 144 Hz (jā, zinu, Mi 2K Gaming Monitor ir 165 Hz, bet tas daudz neglābj) ir pamatīga.

    Manuprāt, lielākie Mi 2K Gaming Monitor plusi ir kvalitatīvā kāja, augstais kontrasts un precīzais krāsu attēlojums, kas varētu kādam noderēt arī ikdienas darbos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kārlis
    07.04.2022 17:28

    VESA tikai 75×75
    Pie tādas cenas nu jau vajag daisyChain.
    Nav skaidrs kapēc ir vajadzīgi 2hdmi.
    Un nav skaļruņu

    ir dārgs

    digitalk
    07.04.2022 17:58
    Reply to  Kārlis

    2x HDMI kosol(-ei/-ēm)

    kādi iebūvētie skaļruņi geiming monitoram? vairums onlaina sēž uz ausīm ar miķi, pārējiem ir tumbas.

    Basics
    07.04.2022 20:10
    Reply to  Kārlis

    Un kāpēc izskatās pēc birojnieka)

    Ernests
    08.04.2022 09:10
    Reply to  Artis Ābols

    Vai tiešām gejmeri ir tā “iedegušies” par lampiņu diodēm, sarkaniem plastmasas akcentiem u.c. liekām figņām, ka apstāklis, ka monitors “izskatās pēc birojnieka”, ir trūkums, nevis priekšrocība?

    Biteme
    08.04.2022 10:41
    Reply to  Ernests

    Nu tas kā ar krosoveriem – izskatās nejēdzīgi, bet cilvēki pērk kā traki.

    Kārlis
    12.04.2022 23:50

    Kur type-c un automātiskā spilgtuma regulācija (ambient light sensor)?

    digitalk
    13.04.2022 09:56
    Reply to  Kārlis

    > Kur type-c

    tur, kur tam jābūt — perifērajā iekārtā.

    >Kur […] automātiskā spilgtuma regulācija

    tur, kur tai jābūt — nevajadzīgu un traucējošu fīču izgāztuvē.

    Reklāma