Web Analytics
More
    Reklāma

    General Motors un Honda paziņo par plāniem kopīgi izstrādāt pieejamus elektroauto

    Jaunākie raksti

    General Motors un Honda pavēstījuši par plāniem kopīgi izstrādāt un attīstīt plašām masām pieejamu elektroauto modeļu līniju. Plānots, ka šīs sadarbības rezultātā tapušās mašīnas tirgū nonāks līdz 2027. gadam. Abi uzņēmumi jau sadarbojas, kopīgi veidojot divus elektroauto Ziemeļamerikas tirgum. Tiem jāsasniedz klienti ap 2024. gadu.

    Honda diezgan nopietni atpalikusi elektroauto attīstīšanā. Arī GM īsti nevar lepoties ar milzīgiem elektroauto piegāžu apjomiem, taču General Motors pēdējos gados veicis virkni manevru, lai jau drīzumā tas mainītos. Jaunā sadarbība ir kā paplašinājums jau iepriekš iesāktajai sadarbībai pirmo elektroauto attīstīšanai. Plānots, ka jaunās mašīnas izmantos GM izstrādāto Ultium bateriju tehnoloģiju un elektroauto platformu.

    Abi uzņēmumi oficiālajā paziņojumā norāda, ka to mērķis pēc 2027. gada ir masveidīga elektroauto ražošana globālā līmenī. Runa ir par miljoniem elektroauto katru gadu, bet viens no uzsvariem būs klientiem salīdzinoši draudzīgākas cenas, lai pāreju uz elektroauto varētu atļauties arvien vairāk cilvēku.

    Abu autoražotāju pārstāvji uzsver nepieciešamību apvienot resursus, zināšanas un labākās ražošanas stratēģijas, lai piegādātu mašīnas klientiem galvenajos tirgos – šajā gadījumā runa ir par Ziemeļameriku, Dienvidameriku un Ķīnu. Abi autoražotāji plānojuši sadarbību arī bateriju tehnoloģiju attīstībā, strādājot pie jau esošo bateriju uzlabošanas, kā arī meklējot pilnīgi jaunus risinājumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma