Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija draud “Google” uzlikt naudas sodu par “nelikumīgu” Ukrainas kara video izplatīšanu

    Jaunākie raksti

    Krievijas komunikācijas regulators “Roskomnadzor” piedraudējis “Google” ar naudas sodu par to, ka uzņēmums nepilda valsts rīkojumus noņemt dažus “nelikumīgus” “YouTube” videoklipus, kas saistīti ar karu Ukrainā.

    “Roskomnadzor” ir brīdinājis, ka var uzlikt “Google” naudas sodu līdz 8 miljoniem rubļu (apmēram 85 000 eiro), kas atkārtota pārkāpuma gadījumā tiks palielināts līdz 20% no “Google” gada ieņēmumiem Krievijā.

    Reklāma

    Krievijas komunikācijas regulators apgalvo, ka “YouTube” “veicina nepatiesa satura izplatīšanu” par valsts “īpašo militāro operāciju” Ukrainā. “Roskomnadzor” arī norādījis, ka šajā platformā atrodams “ekstrēmistisks” saturs ar aicinājumiem veikt vardarbīgas darbības pret Krievijas karavīriem, kas arī esot jāizņem no platformas.

    Pagaidām nav īsti skaidrs, par kādiem tieši “Youtube” videoklipiem ir runa, taču tas viss varētu būt saistīts ar “Roskomnadzor” marta sākumā iesniegto prasību, lai “YouTube” noņemtu reklāmas, kurās tiek reklamēta Krievijas un Baltkrievijas dzelzceļu iznīcināšana. Regulators paziņojumā presei par šo apgalvojis, ka “YouTube” rīcība esot “teroristiska un apdraudot Krievijas pilsoņu dzīvību un veselību”. Tāpat “Roskomnadzor” uzsver, ka kategoriski iebilst pret šādām reklāmas kampaņām un pieprasa, lai “Google” pēc iespējas ātrāk pārtrauc pretkrievisku video pārraidi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivars Dzerve
    01.04.2022 14:47

    Stulbie stulbeņi

    Letiņš
    01.04.2022 17:45
    Reply to  Ivars Dzerve

    Paskaties labāk spogulī !

    Čiekurs
    01.04.2022 18:00
    Reply to  Letiņš

    Kāpēc māžojies un pārslēdzi klaviatūru no kirilica uz latīņu? Ne velti Ivars lieto daudzskaitli.

    Modris
    01.04.2022 17:59
    Reply to  Ivars Dzerve

    MELĪGIE stulbie stulbeņi ☝️

    Krotow
    01.04.2022 18:28

    Varu iedomāties kā Brins ar Peidžu smējās, šo ziņu saņemot.

    Reklāma