Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen vadība dos zaļo gaismu Audi un Porsche iesaistei Pirmajā Formulā

    Jaunākie raksti

    Kā vēsta ziņu aģentūra Reuters, vācu autokoncerna Volkswagen vadība nolēmusi dot zaļo gaismu savā paspārnē esošajiem Audi un Porsche zīmoliem iesaistīties Pirmajā Formulā. Par Volkswagen koncerna interesi piedalīties šajās sacīkstēs baumots jau ilgāku laiku. Par to Reuters informējuši vairāki Volkswagen tuvu stāvoši avoti.

    Nākamnedēļ plānota Volkswagen vadības tikšanās un tieši tas tiek minēts kā brīdis, kad ražotājs sniegs akceptu dalībai prestižajā sacīkšu seriālā. Volkswagen pārstāvji pagaidām atturējušies no oficiālu komentāru sniegšanas šajā jautājumā.

    Reklāma

    Iepriekš izskanējušas runas, ka Audi pārpirks leģendāro McLaren rūpnīcu un Pirmajā Formulā iesaistīsies šādā veidā. Pērn pat izskanēja ziņas par šāda darījuma pabeigšanu, bet abi autoražotāji, jo īpaši McLaren, šo informāciju ļoti ātri noliedza un kopš tā laika šajā jautājumā bijis kluss. Runājot par Porsche, šis zīmols varētu izvērst sadarbību ar Red Bull komandu, spēkā stājoties jaunajiem dzinēju noteikumiem 2026. gadā. Kā zināms, Red Bull līdzšinējais dzinēju piegādātājs Honda pēc pagājušās sezonas atkal atstāja čempionātu, bet Red Bull izveidoja paši savu nodaļu, kas strādās ar jau esošajiem Honda jaudas agregātiem.

    Iepriekš kāds avots Reuters norādīja, ka Volkswagen koncerna lēmumu lielā mērā noteiks F1 spēja izpildīt savus solījumus, virzoties pretī dabai draudzīgākām sacīkstēm – viens no priekšnoteikumiem 2026. gadā ir ne tikai jauni un tehniski mazāk sarežģīti, kā arī lētāki jaudas agregāti, bet arī pilnībā sintētiska sacīkšu degviela. Volkswagen koncernam gan ir daudz citu problēmu, ko šobrīd risināt – autoražotājam pamatīgas galvassāpes sagādā karš Ukrainā, kur atrodas vairāki Volkswagen piegādātāji, tiem piespiedu kārtā apturot darbību. Tas ietekmējis Volkswagen ražošanas apjomus, piespiežot apturēt darbu rūpnīcās, kas savukārt atstās zināmu ietekmi arī uz finansiālajiem rezultātiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma