Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” spiesta apturēt plānus par sava lielākā datu centra būvniecību Eiropā

    Jaunākie raksti

    Gada sākumā rakstījām par “Meta” plāniem būvēt savu lielāko datu centru Eiropā, Nīderlandē. Jau toreiz šie plāni uzņēmumam rādījās visai bēdīgās krāsās, jo 166 hektāru lielais zemes gabals, ko “Meta” bija noskatījusi, atradās vietā ar auglīgu zemi. Ņemot vērā ne visai labo slavu, lai dabūtu kāroto teritoriju, uzņēmums mānījās, uzdodoties par citu pircēju. Arī augstie enerģijas resursi, ko patērētu šis datu centrs, mudināja gan pašvaldību, gan iedzīvotājus nostāties pret šo projektu. Un beigu beigās šis “Meta” sapnis, šķiet tā arī paliks fantāziju un ideju līmenī. Vismaz uz laiku.

    Ziņots, ka, sastopoties ar spēcīgu valdības pretestību, “Meta” apturējusi savus plānus par jauna datu centra izveidi Nīderlandē. Gan vietējie un provinču vadītāji, gan valsts valdība pauda bažas par šāda milzu projekta izveidi, tā ietekmi uz apkārtējo dzīvotni un resursu patēriņu. Liels satraukums šajā ziņā saistās tieši ar datu centra darbināšanai nepieciešamo ievērojamo enerģijas apjomu, kas būtu jāņem no Nīderlandes atjaunojamās enerģijas resursiem.

    Reklāma

    Turklāt februārī Nīderlandes valdība paziņoja par deviņu mēnešu aizliegumu būvēt jaunus datu centrus, kuru platība ir lielāka par 10 hektāriem, kā ar nazi nogriežot “Meta” ieceri projektu sākt tagad.

    “Meta” Eiropas datu centrs, kas citos avotos figurē kā “Tractor Field 4”, aizņemtu ne vairāk un ne mazāk kā 166 hektāru platību un patērētu 1380 GWh elektrību gadā. Tas ir aptuveni tikpat, cik gadā patērē 22 000 cilvēku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma