Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche strādājot pie elektriska “911” ar cietvielu baterijām

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Porsche nesen izziņoja ambiciozus elektrifikācijas plānus un tuvākos jaunos elektroauto modeļus, taču tagad izskanējušas jaunas runas par Porsche elektriskajiem plāniem – autoražotājs sadarbojoties ar Quantumscape, lai savās nākamās paaudzes elektriskajās mašīnās integrētu cietvielu (solid-state) baterijas. Galvenais projekta mērķis – elektrisks “911”.

    Šādu informāciju izplatījis medijs Manager Magazin, kas ziņo par Porsche sadarbību ar Quantumscape, lai jaunā tipa baterijas varētu ievietot Porsche mašīnās. Kā iepriekš izteikušies Volkswagen pārstāvji, pilnībā elektrisks “911” patiešām ir plānošanas stadijā un šāds auto varētu parādīties tuvāk šīs desmitgades beigām. Ņemot vērā šī modeļa statusu, Porsche noteikti darīs visu iespējamo, lai to aprīkotu ar jaunākajām un labākajām pieejamajām tehnoloģijām.

    Porsche pārstāvji iepriekš izteikušies, ka “911” maksimāli ilgi saglabās iekšdedzes dzinēju un tas būs viens no pēdējiem modeļiem, kas kļūs elektrisks, taču pēdējā laikā uzņēmuma vadības nostāja elektrifikācijas jautājumos mainījusies. Savu lomu noteikti nospēlējuši “Taycan” panākumi. Runājot par Quantumscape, vācu autokoncerns Volkswagen kā reiz ir lielākais šī uzņēmuma akcionārs – 2018. gadā Volkswagen uzņēmumā ieguldīja 100 miljonus dolāru, bet pēc tam investēja vēl papildus 200 miljonus dolāru. Neoficiāli izskan, ka Quantumscape pamazām tuvojas tam, lai ilgi gaidīto cietvielu bateriju tehnoloģiju nogādātu ražošanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma