Web Analytics
More
    Reklāma

    Līdztekus “SpaceX” NASA Mēness misijā vēlas piesaistīt vēl vienu kompāniju

    Jaunākie raksti

    Nesen ziņojām, ka ASV valdība pārskatījusi NASA Mēness misijas vajadzības un nolēmusi piešķirt nepieciešamo finansējumu šim pasākumam, kas plānots 2026. gadā. Tā kā līdzekļi to atļauj, NASA šai misijai nolēmusi piesaistīt vēl vienu kosmosa kompāniju, kuras uzdevums gluži kā “SpaceX” būs radīt transportlīdzekli, kas astronautiem ļaus nolaisties uz Mēness.

    Saskaņā ar jauno plānu NASA rīkos otru konkursu, kurā varēs piedalīties ikviens ASV uzņēmums, izņemot “SpaceX”, kas līdz 2026. vai 2027. gadam ir spējīgs radīt transportlīdzekli, kas astronautus sekmīgi nosēdinās uz Zemes pavadoņa. Uzvarētājs ar NASA parakstīs “Sustaining Lunar Development” līgumu, kura vērtība gan vēl nav noteikta. Abi šie uzņēmumi – “SpaceX” un otrā konkursa uzvarētājs – kopīgiem spēkiem pavērs iespējas regulārām misijām uz Mēness, tā saka NASA.

    Reklāma

    Ar savu neseno paziņojumu NASA iepriecinājusi ne tikai konkurentus, bet arī pašu “SpaceX”. Kosmosa aģentūra informējusi, ka tā paplašina esošo līgumu ar “SpaceX” par vēl viena nolaišanās transportlīdzekļa izveidi, kas šīs desmitgades otrajā pusē veiks papildu demonstrācijas misiju.

    Kopumā šie jaunumi iezīmē vērienīgu “Artemis” programmas paplašināšanu, kas ir vairāku misiju sērija, kuras laikā cilvēki atkal uzkāps uz Mēness virsmas. Līdz šim tieši finansējums bija lielākais šķērslis, kas kavēja programmas norisi, tāpēc jācer, ka ar pārējo NASA un pārējie iesaistītie veiksmīgi tiks galā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma