Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche būvēs paši savu elektroauto uzlādes tīklu

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Porsche pagājušajā nedēļā paziņoja par diviem jauniem elektriskajiem modeļiem, kas tuvāko gadu laikā ieradīsies pie klientiem, proti, elektriskais “Macan” un “718 Boxter”. Ražotājs tagad atklājis, ka, lai nodrošinātu savas mašīnas ar uzlādes iespējām, Porsche veidos globālu elektroauto uzlādes tīklu.

    Līdz šim vienīgais elektroauto ražotājs ar savu uzlādes tīklu ir Tesla, kas ieviesis “Supercharger” uzlādes punktus. Nenoliedzami, tas Tesla ļoti palīdzējis un uzlādes iespējas pārvilinājušas cilvēkus tieši uz Tesla elektriskajām mašīnām. Porsche Eiropā jau sadarbojas ar Ionity, līdzīgas sadarbības autoražotājam ir arī Ziemeļamerikā, bet uzņēmums uzlādes infrastruktūras jautājumu uztver ļoti nopietni.

    Porsche vadītājs Olivers Blume izteicies, ka Porsche aktīvi investē uzlādes infrastruktūras projektos kopā ar sadarbības partneriem, bet vienlaikus veidot arī savus uzlādes punktus. Šīs Porsche uzlādes vietas plānots papildināt ar atpūtas zonu, kur vadītājs var atpūsties, paēst vai strādāt, kamēr mašīna uzlādējas. “Tas nav tikai par lādēšanos, tas ir par ērtību sniegšanu mūsu klientiem. Mums ir ļoti svarīgi, ka koncentrējamies ne tikai uz mašīnu elektrificēšanu, bet arī par klientiem sniegto pieredzi,” saka viens no Porsche valdes locekļiem Lucs Meške.

    Plānots, ka pirmās Porsche uzlādes vietas tiks izveidotas nākamā gada laikā. Tās tiks būvētas vietās, kur ir visaugstākais pieprasījums, proti, Vācijā, Šveicē un Austrijā. Turpmāko gadu laikā tīkls tiks paplašināts citviet Eiropā, vienlaikus būvējot uzlādes vietas arī Ziemeļamerikā un Ķīnā. Ražotājs gan nav iedziļinājies tehniskās detaļās par to, kādas būs šīs uzlādes vietas un cik ātri varēs lādēties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma