Web Analytics
More
    Reklāma

    “DJI” nāk klajā ar jaunu dronu, kam nekaitēšot ne sals un tveice, ne stiprs negaiss

    Jaunākie raksti

    Ir pagājis labs laiks kopš iemēģināju roku “DJI Mini 2” lidināšanā. Jau toreiz man šī mantiņa šķita pilna ar visādām foršām iespējām, bet izskatās, ka tagad ar to varēs ķert vēl labākus un interesantākus kadrus. “DJI” nupat izziņojis jauno “M30 Enterprise” dronu, kas atšķirībā no citiem solās būt krietni izturīgāks pret laikapstākļiem un pārcietīšot gan stipru salu un karstumu, lietavas, gan lielas vēja brāzmas.

    Jā, šķiet, ka galvenā atšķirība no citiem meklējama tieši izturībā pret laikapstākļiem. Tas ir ļoti svarīgi, īpaši, ja jāfilmē kādos nopietnos projektos, kur laikapstākļiem nebūtu nekas jāierobežo. “DJI” sola, ka 3,7 kg smagais “M30 Enterprise” ir nepārprotami gatavs “stipram lietum, vējam, krusai, sniegam un braši veiks savus pienākumus no -20°C līdz 50°C temperatūrā”. Bez tā jaunais drons esot arī kompaktāks – pietiekami mazs, lai ietilptu arī lielā mugursomā. To ir arī vieglāk sagatavot darbam, nospiežot pogu tas pats atveras.

    Reklāma

    “M30 Enterprise” ir iebūvēta laikapstākļu stacija, novērošanas kameras, antenas, 25 minūšu automātiskā ātra akumulatora uzlādes iespēja. Tas spēj aizlidot līdz 7 km attālumā. Savukārt kontrolieri aprīkoti ar lielāku 7 collu ekrānu, IP54 aizsardzību lietošanai stipra lietus laikā un citām labām lietām.

    “DJI” piedāvās divu veidu “M30” modeļus – parasto “M30” un M30T, kas aprīkots papildus radiometrisko termālo kameru. Protams, tiem abiem arī nedaudz atšķiras kameru sniegtās iespējas un kvalitāte. Uzņēmums pagaidām nav atklājis cenu šiem modeļiem, bet skaidrs, ka ar vairākiem tūkstošiem eiro būs jārēķinās.

    “DJI M30T” modelis
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    22.03.2022 11:51

    Pie cenas vēl japieskaita ikgadējā apdošināšana. Plus lietošana tikai licencētiem pilotiem.

    Dainis
    22.03.2022 12:37

    Tiešsaistes video bija cenas

    M30.jpg
    Dainis
    22.03.2022 12:38

    M30 Dock

    M30_dock.jpg
    Dainis
    22.03.2022 12:38

    Kameras

    M30_cam.jpg
    Kristaps
    22.03.2022 15:22

    Joprojām nesaprotu, kapēc droniem kas maksā 1k+ pēc noklusejuma nevar mikroshemas pārklāt ar mitrumu atgrūdošajām tehnologijām, tā vairs nav nekāda raķešzinātne!

    Savādāk pirmais lidojums var arī būt pēdejais. :D Un pārtop par spīdīgu, e-waste mantiņu tev uz plaukta!

    Reklāma