Web Analytics
More
    Reklāma

    Android 13 ziņos par tiem lietotņu fona procesiem, kas patērē ļoti daudz enerģijas

    Jaunākie raksti

    Nav noslēpums, ka Android mobilajai operētājsistēmai ir bijušas problēmas ar enerģijas patēriņu tām lietotnēm, kas darbojas fonā. Google ar nākamo Android 13 versiju gatavojas uzlabot šo situāciju, lietotājam parādot informējošus ziņojumus.

    Nākamā Android versija paredz to, ka tā parādīs ziņojumu par augstu enerģijas patēriņu lietotņu fona procesiem 24 stundu periodā. Lietotājs paziņojumu nesaņems tad, ja lietotnes pamata procesi nav pārstājuši darboties vai ja lietotājs atslēdzis paziņojumu. Šajā uzlabojumā runa ir tieši par šiem fona procesiem, kas patērē akumulatora enerģiju. Pēc pirmā paziņojuma, nākamais tiks parādīts ne mazāk kā pēc 24 stundām.

    Reklāma

    Jāatzīst, ka šim uzlabojumam ir pietiekami daudz izņēmumi, jo Android 13 fona servisu patēriņu nepārbaudīs sistēmas lietotnēm, papildierīču lietotnēm, VPN lietotnēm, speciāli norādītajām lietotnēm u.c. Šis uzskaitījums liek pārdomāt šī jaunuma reālo lietderību praksē. Paredzēts, ka jaunākā Android versija būs spējīga nolasīt, ka lietotnes pamata procesi (angliski foreground) tiek lietoti vismaz 20h, un arī šādā gadījumā parādīsies ziņojums par iespējamo enerģijas patēriņu. Tiesa šis paziņojums parādīsies reizi 30 dienās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vardc
    23.03.2022 15:00

    Man te viens tāds telefons jau gadu stāsta par šo, kas notiek fonā :D

    Reklāma