Web Analytics
More
    Reklāma

    Vairāki Volkswagen koncerna elektroauto izpārdoti līdz 2023. gadam

    Jaunākie raksti

    Volkswagen koncerna galvenais finanšu cilvēks Arno Antlics atklājis, ka pieprasījums pēc Volkswagen un citu koncerna zīmolu elektroauto ir ļoti liels, kas ļauj kāpināt ražošanas apjomus un arī peļņu no mašīnu pārdošanas. Pieprasījums esot tik liels, ka atsevišķi modeļi izpārdoti jau līdz 2023. gadam.

    Ja vēlaties tikt pie sava Volkswagen elektroauto vēl šajā gadā, tad jārēķinās ar ļoti ilgiem gaidīšanas laikiem. Daļēji tas saistīts ar pusvadītāju deficītu, bet tas nebūt nav vienīgais iemesls.

    Aizvadītajā 2021. gadā Volkswagen koncerna zīmoli kopā pārdeva 762 400 elektrificētus auto, ieskaitot plug-in hibrīdus. Ja raugāmies uz pilnībā elektriskajiem modeļiem, tad Volkswagen un tā paspārnē esošie zīmoli pārdeva 452 900 elektroauto. Koncerna ietvaros pieaugums, salīdzinot ar 2020. gadu, ir 95,5%.

    Ir arī sliktas ziņas – palielinoties izejvielu cenām, ražotāji, visticamāk, būs spiesti palielināt arī mašīnu cenas. Tas ir kārtējais apgrūtinājums autoražotājiem, kas pēdējo pusotru gadu cīnījušies ar nopietnu pusvadītāju deficītu. Dzīvi neatvieglo arī Krievijas sāktais karš Ukrainā – autoražošanas nozares analītiķi aplēsuši, ka kara dēļ 1. pusgadā Eiropā saražos par 700 tūkstošiem mašīnu mazāk nekā plānots. Ukrainā ir 17 rūpnīcas, kur tiek ražotas elektroinstalācijas mašīnām, lielākā daļa no tām pašsaprotamu iemeslu dēļ nestrādā. Vairāk šādu rūpnīcu tuvējā reģionā ir tikai Rumānijā un Marokā, turklāt nepieciešams laiks, lai palielinātu ražošanu citur.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma