Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft būvēs jaunus datu centrus Somijā, kas paralēli nodrošinās siltuma piegādi

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Microsoft paziņojis par jauna datu centra būvniecību Somijā, kas pilnībā darbosies ar bezemisiju enerģiju, kā arī papildu tam, tas nodrošinās siltuma apgādi vietējām pilsētām.

    Jaunais datu centrs atradīsies Somijas dienvidos, principā vienā līnijā no Rīgas un Tallinas. Tas paplašinās Microsoft mākoņpakalpojumu servisu, lai sniegtu iespēju datus glabāt digitāli gan uzņēmumiem, gan valdībām, gan citiem partneriem. Jaunais ofiss varētu veicināt līdz pat 11 000 ar IT jomu saistītu darba vietu izveidi šajā Somijas reģionā. Tomēr pats svarīgākais ir tas, ka centru darbinās ar zaļo enerģiju, un radītais siltums tiks piegādāts vietājās Espo un Kauniainenas pilsētās. Tā noteikti būs abpusēja simbioze, jo Microsoft investīcijas attīstīs Somijas ekonomiku un digitālo vidi, bet cilvēki iegūs siltumu.

    Reklāma

    Šis kalpos kā labs piemērs tam, ka, būvējot jaunas rūpnīcas vai ofisus, ir iespējama abpusēja sadarbība un tehnoloģiskā attīstība, to visu darot pietiekami dabai draudzīgā veidā. Kā norāda uzņēmuma Fortum pārstāvis, kas nodrošinās šī datu centra radītā siltuma integrāciju Somijas centrālajā siltuma apgādē, ka ar šādu soli būs iespējams samazināt CO² piesārņojumu par 400 000 tonnām gada laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma