Web Analytics
More
    Reklāma

    NBA spēlē izmēģināts veidot un rādīt virtuālo tiešraidi

    Jaunākie raksti

    16. marta NBA spēle starp Dallas Mavericks un Brooklyn Nets komandām iezīmē jaunu tehnoloģiju izmantošanu sportā, jo tā pilnībā tikusi pārraidīta nevis kā īsta pārraide no basketbola arēnas, bet gan virtuāli veidots spēles attēlojums reālajā laikā.

    Tā ir bijusi pirmā sporta spēle, kura pilnā garumā pārraidīta izmantojot volumetriskā video iespējas (to varētu dēvēt gan par 3D atspoguļojumu, gan vispusīgo redzi). Tātad realitātē tā ir virtuāli veidota 3D spēles interpretācija, kā datorspēlē, skatoties uz īstajiem spēlētājiem, bet ne tieši pārraidot redzēto caur parastajām videokamerām. To nodrošināja 110 novietotās kameras spēles laukumā, kas fiksēja visas spēlētāju kustības. Sistēma tika darbināta ar Canon Free-Viewpoint video tehnoloģiju.

    Reklāma

    Tā izmanto visu kameru datus, kurus apvieno reālā laikā un veido 3D modeļus no katra spēlētāja. Līdzīgi kā tas ticis darīts videospēlē NBA 2K. Pēc tam šī apstrāde ļauj virtuālo kameru operatoriem atspoguļot spēli no dažādiem leņķiem. Principā mēs redzam to pašu ierasto spēles tiešraide, tikai šoreiz viss izskatās kā videospēlē. Tieši grafiskā ziņā, kā arī ir iespējams parādīt dažādus skata leņķus, īpaši iespaidīgi izskatās šis te skats no spēlētaja pozīcijas. Jāatzīst, ka pārraide ir iespaidīga un liekas ļoti dabiska, tomēr vēl ir redzama vieta uzlabojumiem. Īpaši tas ir fanu attēlošanā un fona apstrādē, kas krita acīs.

    Pagaidām pārraides notiek testa režīmā, tomēr tā varētu būt nākotnes tehnoloģija, un, lai šādā veidā skatītos NBA spēles, ir nepieciešams izmantot EPSNews vai ESPN Plus servisus. Iespējams, ka šādi izskatīsies mūsu pasaule, kad visi pārvāksimies uz metaversa vidi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    19.03.2022 19:29

    Beigās tikai vajag to spēles ierakstu noformēt kā NFT un pārdot

    Last edited 2 years ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    Alberts Kviesis
    22.03.2022 00:54

    Iegūtais rezultāts līdzinās vairāk NBA game action. Būtu apstrādājuši individuālu live-stream, kur serveri raida skatītājam pieprasīto vizuālo attēlu, būtu ok, bet šobrīd tas tiek digitalizēts līdz 4d. Hamburgeru un eļļas atlikumu ēdājiem moška der ar.. :)

    Reklāma