Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmajam elektriskajam Maserati būs vairāk nekā 1200 zirgspēki

    Jaunākie raksti

    Maserati ir ceļā uz sava piedāvājuma elektrifikāciju un autoražotāja pārstāvji apstiprinājuši, ka pirmais elektriskais modelis būs ļoti, ļoti jaudīgs. Kompānijas vadītājs Davide Grosso apstiprinājis, ka tā būs jaunās paaudzes “GranTurismo” modeļa evolūcija ar 1200 zirgspēkiem un trim elektriskajiem motoriem.

    Pirmais elektriskais modelis sauksies “Folgore” un tam būtu jāierodas jau nākamgad. Patiesību sakot, uzņēmuma vadītājs norādīja, ka tam būs krietni vairāk nekā 1200 zirgspēki. Tāpat Maserati piestrādājis pie baterijām, to saucot par “bone battery pack”, taču īsti nepaskaidrojot, ko tas nozīmē. Zināms tas, ka tā būs 800V sistēma un tiks izmantotas “Formula E” sacīkšu seriālā attīstītas tehnoloģijas.

    Maserati izmantoja iespēju publicēt pāris jaunā “GranTurismo” fotogrāfijas – lai arī auto joprojām paslēpts maskējošajā kamuflāžā, dizainā saskatāmas iezīmes no “MC20” modeļa, bet kopumā auto proporcijas ir ļoti līdzīgas iepriekšējam modelim – tā joprojām būs liela izmēra kupeja ar garu motorpārsegu. “Folgore” būs piedāvājuma flagmanis, bet Maserati uzsver, ka būs pieejama versija arī ar V6 dzinēju. Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka cilvēki joprojām vēlas iekšdedzes dzinējus, tāpēc Maserati dod izvēli – benzīns vai elektrība.

    Turpmākajos gados Maserati pamazām prezentēs vēl vairākus elektriskos modeļos, līdz beidzot 2030. gadā viss Maserati piedāvājums sastāvēs tikai no elektriskajām mašīnām. Lielākajai daļai modeļu elektriskās versijas parādīsies līdz 2025. gadam, bet pēc tam pamazām notiks atteikšanās no iekšdedzes dzinējiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma