Web Analytics
More
    Reklāma

    Aprēķinot nobraukumu ar vienu uzlādi, Tesla ņem vērā arī laikapstākļu ietekmi

    Jaunākie raksti

    Sniedzamība ar vienu uzlādi ir viens no galvenajiem raksturlielumiem, kas tiek ņemts vērā, runājot par elektroauto. Lai aprēķini būtu precīzāki, Tesla uzsākusi ņemt vērā laikapstākļu ietekmi, piemēram, gaisa blīvumu, vēju, augstumu virs jūras līmeņa un citus faktorus.

    Ir ļoti daudz dažādu mainīgo, kas ietekmē, cik tālu mašīna var tikt ar vienu uzlādi. Tas neattiecas tikai uz elektroauto – arī mašīnām ar iekšdedzes dzinēju, atkarībā no apkārtējās vides apstākļiem, mainās degvielas patēriņš.

    Tesla savās mašīnās jau 2018. gadā ieviesa sistēmu, kas aprēķina enerģijas patēriņu, ņemot vērā dažādus mainīgos faktorus, proti, laikapstākļus, reljefu un citus, taču sniedzamības aprēķinu precizitāte tik un tā nebija pati labākā. Autoražotājs izplatījis kārtējo programmatūras atjauninājumu, lai šīs lietas sakārtotu. Kā Twitter ziņo Tesla hakeris “green”, mašīna sniedzamības aprēķinos ņem vērā arī vēja virzienu (pretvējš, pavējš, sānu vējš), arī gaisa blīvumu un mitrumu. Skaidrs, ka šiem faktoriem nav milzīgi liela ietekme un tos nevajadzētu pārvērtēt, taču nereti pāris kilometri šurp vai turp var izšķirt – tiksi līdz uzlādei vai nē. “green” norādījis, ka šīs iespējas, acīmredzot, sākotnēji tiek piedāvātas tikai Ķīnā, kas ir milzīgs Tesla noieta tirgus.

    1000km brauciens ar Tesla Model 3 elektroauto (video)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    myself
    18.03.2022 18:49

    vai tik sarežģīta aprēķināšana reāllaikā pati par sevi neapēd dažus kilometrus sniedzamības?

    Reklāma