Web Analytics
More
    Reklāma

    Covid-19 uzliesmojuma laikā Tesla aptur ražošanu Šanhajas rūpnīcā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla šonedēļ uz vismaz divām dienām aptur ražošanu rūpnīcā Šanhajā. To, visticamāk, izraisījis Covid-19 uzliesmojums, lai gan pats uzņēmums to atklāti nepaziņo. Ķīnā saglabājas vieni no stingrākajiem vīrusa ierobežošanas noteikumiem pasaulē, valstij joprojām turpinot “nulles tolerances” politiku. Ar vīrusa ierobežošanu ķīniešiem pēdējā laikā diez ko labi neveicas – gada pirmajos divarpus mēnešos fiksēts vairāk inficēšanās gadījumu nekā visā 2021. gadā. Iepriekšējās dienās inficēto skaits valstī pārsniedzis 3000 cilvēkus dienā, bet tik daudz saslimušo Ķīnā nav bijis kopš pandēmijas sākuma.

    Tesla saviem darbiniekiem un piegādātājiem paziņoja par darba pārtraukšanu “Gigafactory Shanghai” rūpnīcā, Ķīnai steidzot ierobežot vīrusa izplatību, kamēr vēl kaut kas glābjams. Rūpnīca Šanhajā ir ļoti nozīmīga Tesla biznesa sastāvdaļa, jo tā apgādā Ķīnas tirgu, savukārt liels skaits “Model Y” un “Model 3” tiek eksportēts uz Eiropu. Tas gan mainīsies, kad darbu pilnvērtīgi uzsāks rūpnīca Berlīnē. Ik dienu Šanhajā tiek salikti aptuveni 2000 Tesla eksemplāri.

    Reklāma

    Lai arī Tesla oficiāli neapstiprina, ka darbs iepauzēts vīrusa dēļ, bet arī vairākas citas auto rūpnīcas Ķīnā uz laiku slēgtas. Tāpat radušās problēmas piegādes ķēdēs, kas vēl vairāk apgrūtina autoražotāju darbību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma