Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW 20. aprīlī prezentēs jauno 7. sēriju un elektrisko versiju “i7”

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW paziņojis, ka jaunās paaudzes 7. sērija oficiāli tiks prezentēta 20. aprīlī. Jaunā mašīna būs pieejama vairākās versijas – tikai ar iekšdedzes dzinēju, plug-in hibrīda formā, tāpat ieradīsies arī pilnīgi elektriskā 7. sērija ar nosaukumu “i7”. Tādējādi BMW ilggadējais flagmanis varēs konkurēt ar Mercedes S-klasi un tās elektrisko versiju “EQS”.

    Bavāriešu jaunais modelis pēc pašu ražotāju teiktā ir “tehnoloģiju maģija savā labākajā izpausmē”, BMW paziņojot, ka jau no iznākšanas brīža auto būs aprīkots ar Level 3 autonomās braukšanas funkcionalitāti. Līdz šim ir ļoti maz mašīnu, kas tā aprīkotas.

    Daudzus visvairāk interesē tieši elektriskā “i7” versija. Autoražotājs atklājis, ka elektriskais modelis būs aprīkots ar 5. paaudzes “eDrive” sistēmu, kas izmantota elektriskajā “iX”. BMW pagaidām nav izziņojis tehniskos parametrus, taču atklāts, ka visjaudīgākā 7. sērijas versija būs tieši elektriskā. Sagaidāms, ka jaudas parametri būs līdzīgi kā “iX” modelī, tātad virs 500 zirgspēkiem.

    Par versijām ar iekšdedzes dzinējiem ir zināms pavisam maz, taču 7. sērija būs pirmais no BMW modeļiem, kas izmantos jaunās paaudzes dzinējus. Tie radīti, lai atbilstu īpaši stingrajām Euro7 izmešu prasībām, kuras atsevišķi ražotāji nosaukuši par teju neizpildāmām. Šie motori turpmāko gadu laikā nonāks arī mazākos, vienkāršākos un lētākos modeļos.

    Galvenais uzsvars joprojām saglabāsies uz braukšanas komfortu, kā tam arī būtu jābūt šādas klases mašīnā, taču, vismaz “i7” gadījumā, BMW īpaši koncentrējies uz braukšanas dinamiku. Tas darīts, lai šis modelis atšķirtos no citiem luksusklases elektroauto. Tā saucamajos spiegu foto saskatāmas līdzības ar aizejošās paaudzes modeli, savukārt salonā, visticamāk, redzēsim kaut ko ļoti līdzīgu “iX”. Apstiprināts, ka 7. sērija būs pirmais BMW modelis, kas aprīkots ar “Theatre Screen” – tas ir 31 collu liels ekrāns, kas izlokas no mašīnas jumta, ražotājam to aprakstot kā “privāto kino aizmugurē sēdošajiem pasažieriem”.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    brax
    17.03.2022 11:54

    izskatās jau drausmīgs

    Reklāma