Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen beidzot oficiāli prezentē elektrisko “ID.Buzz” busiņu

    Jaunākie raksti

    Pēc piecu gadu spekulācijām vācu autoražotājs Volkswagen beidzot prezentējis elektrisko “ID.Buzz” busiņu. Visā izstrādes procesā kopš konceptauto prezentēšanas VW izdevies saglabāt lielāko daļu konceptauto dizaina nianšu, kas ir diezgan liels retums. Tāpat busiņš saglabā konceptam doto “ID.Buzz” nosaukumu. Līdz šim tas ir pirmais “ID” saimes modelis, kuram pēc “ID” seko nosaukums nevis cipars.

    No ārpuses jaunais busiņš acīmredzami cenšas līdzināties oriģinālajam Volkswagen busiņam no 50-tajiem gadiem. Īpaši, ja tas nokrāsots divās krāsās. Arī priekšējos lukturos redzamas zināmas līdzības un lukturi plūstoši pāriet auto sānu līnijās. Busiņam ir arī ļoti stūraina virsbūve, kas, visticamāk, saistāms ar praktiskuma apsvērumiem.

    Salonā jaunais Volkswagen elektriskās saimes modelis izskatās līdzīgi citiem “ID” līnijas modeļiem – vadītājs jau standartkomplektācijā saņem 10 collu digitālo vadītāja instrumentu paneli, bet tam blakus atrodas 10 collu multimediju ekrāns. Par papildus naudu iespējams piepirkt arī 12 collu ekrānu. Izskatās, ka auto aprīkots ar slīdjoslām klimatkontrolei, kas kaitinājušas daudzus jo daudzus aktuālo Volkswagen mašīnu pircējus. Pieejams arī divu krāsu salona noformējums, lai tas būtu saderīgs ar ārienes krāsojumu.

    Tirdzniecībā jaunais “ID.Buzz” nonāks šā gada trešajā ceturksnī, ierodoties ar īso garenbāzi un divās versijās – kā kravas busiņš ar trīs sēdvietām priekšā vai kā pasažieru busiņš ar piecām normālām sēdvietām – divas priekšā, trīs aizmugurē. Nākamgad ieradīsies versija ar garo garenbāzi, kas sniegs iespēju ievietot trešo sēdekļu rindu un busiņā varēs iekāpt jau septiņi cilvēki.

    Pagaidām “ID.Buzz” izziņots tikai ar vienu jaudas agregātu – tas ir tas pats uz aizmugurējās ass novietotais elektromotors ar 201Zs jaudu, kas izmantots “ID.4”. Busiņš aprīkots ar 82kWh bateriju, bet izmantot varam 77kWh, savukārt ātrajās uzlādēs ar līdzstrāvu varēsim lādēties ar 170kW jaudu. Volkswagen apgalvo, ka laika gaitā būs pieejamas arī citas bateriju versijas. “ID.Buzz” konstruēts uz tās pašas MEB platformas, kas izmantota citiem Volkswagen eletriskajiem auto, tāpēc varam sagaidīt līdzīgas jaudas agregātu kombinācijas, kādas pieejamas citiem modeļiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma