Web Analytics
More
    Reklāma

    Palīdzi Ukrainai ar savām prasmēm, piedaloties brīvprātīgo hakatonā

    Jaunākie raksti

    Informācijas tehnoloģiju jomas pārstāvji tiek aicināti pieteikties brīvprātīgo hakatonam “HackForce”, kas tiek rīkots tiešsaistē no 11. līdz 13. martam ar mērķi radīt jaunus risinājumus Ukrainas atbalstam. Organizatori mudina iesaistīties jebkuru aktīvo sabiedrības locekli, kurš ir gatavs piedāvāt savas prasmes un laiku.

    Krievijas nežēlīgais iebrukums Ukrainā ir satricinājis un mobilizējis arī Latvijas sabiedrību: cilvēki un uzņēmumi ziedo Ukrainas iedzīvotājiem, valsts un nevalstiskās organizācijas aktīvi strādā pie palīdzības pasākumiem bēgļiem. Tā kā daudzas puses iespējami īsā laikā cenšas palīdzēt ļoti lielam skaitam cilvēku, svarīgi meklēt efektīvākos atbalsta sniegšanas ceļus. Hakatona organizatori apzina akūtākās problēmas un vajadzības no palīdzības sniedzējiem, un šobrīd aicina pieteikties dažādu jomu profesionāļus ideju un risinājumu izstrādei.

    Reklāma

    Daudzi izaicinājumi saistās ar informācijas tehnoloģiju jomu: piemēram, nepieciešami risinājumi efektīvākai bēgļu loģistikas organizēšanai, kā arī risinājumi Latvijā pieejamās palīdzības apkopošanai vienuviet, tāpēc organizatori īpaši aicina iesaistīties programmētājus un informācijas tehnoloģiju jomas ekspertus.

    Pieteikties dalībai hakatonā iespējams līdz pat piektdienai, 11.martam, reģistrējoties  hakatona tiešsaistes platformā.

    Hakatona laikā ar mentoru palīdzību tiks radītas idejas risinājumiem četrās jomās:

    • valsts un nevalstiskais sektors: praktiska un sociāla palīdzība bēgļiem un tās organizēšana, praktiska palīdzība un tās koordinēšana Ukrainas atbalstam, risinājumi nevalstiskā sektora atbalstam;
    • informācija un mediji: informācijas izplatīšana, informācijas analīze un koordinēšana, atbalsts Ukrainas un neatkarīgiem medijiem, komunikācijas atbalsts;
    • uzņēmējdarbība un talanti: atbalsts Ukrainas uzņēmumiem, darba iespējas, humanitārā palīdzība, jaunuzņēmumi un sadarbība, sankciju uzraudzīšana;
    • māksla un radošās industrijas: mākslas iniciatīvas, ziedojumu akcijas, radošo industriju risinājumi nevalstiskajam sektoram, sadarbība ar Ukrainas radošajām industrijām.

    Hakatons ir ideju sprints, kas ilgst 48 stundas un tā laikā tiek veidoti jaunu risinājumu prototipi, ko vēlāk iespējams īstenot dzīvē. Pieteikties hakatonā iespējams gan individuāli ar savu ideju un meklējot komandas biedrus, gan arī ar jau gatavu komandu. Aicināts piedalīties ikviens, jebkuras prasmes un zināšanas var būt noderīgas dažādo risinājumu izstrādē.

    Īpaši aicināti iesaistīties ir uzņēmumi, kuri ir gatavi piedāvāt savu darbinieku komandas un laiku šobrīd akūti nepieciešamu risinājumu izstrādei vai arī vēlas finansiāli atbalstīt kāda risinājuma īstenošanu pēc hakatona.

    Šis būs jau otrais brīvprātīgo hakatons. Pirmais “HackForce” hakatons notika pirms diviem gadiem, operatīvi aicinot meklēt radošus risinājumus koronavīrusa radītajai krīzei un radot gan veiksmīgas biznesa idejas, gan inovatīvus tehniskus risinājumus, gan sociālas kustības, kas aktīvas vēl šobrīd. Hakatonu “HackForce” organizē brīvprātīgo komanda bez atlīdzības.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma