Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV aizliedz Krievijas kurināmā importu, naftas cenas turpina augt

    Jaunākie raksti

    Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidents Džo Baidens paziņojis, ka izdarīs tiešu triecienu pa Krievijas “ekonomikas galveno artēriju” – ASV prezidents paziņoja, ka valstī pilnībā aizliegts importēt Krievijas jēlnaftu, dabasgāzi un ogles.

    “Mēs aizliedzam Krievijas naftas, dabasgāzes, kā arī citu energoresursu importu. Tas nozīmē, ka Krievijas nafta vairs netiks pieņemta ASV ostās, un amerikāņu tauta dos vēl vienu spēcīgu triecienu Vladimiram Putinam,” uzrunā no Baltā nama paziņoja Baidens, piebilstot, ka šis lēmums pieņemts pēc konsultācijām ar sabiedrotajiem.

    Reklāma

    Degvielas cenas ASV un citviet pasaulē sasniegušas augstāko punktu vēsturē un tās tikai turpina augt, rietumvalstu ekonomikām strauji atsakoties no Krievijas kurināmā. Eiropas valstu līderu vidū nav vienprātības par šāda lēmuma pieņemšanu, uztraucoties tieši par ekonomiskajām sekām. Pietiek pavērot benzīntankus Latvijā, kur otrdienas vakarā 95. markas benzīns maksāja 1,93 eiro litrā, lai gan vēl pirms divām nedēļām cena bija ap 1,56 eiro litrā. Vienīgi Lielbritānija skaidri paziņojusi, ka sekos ASV piemēram, tiesa, briti krievu kurināmo importē krietni mazāk nekā valstis Eiropas kontinentālajā daļā. Jēlnaftas cenas turpinājušas kāpt, Brent markas jēlnaftai biržā maksājot ap 127 dolāriem barelā, bet dienas gaitā cena pārsniedza arī 130 dolāru atzīmi

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    selfie
    09.03.2022 14:29

    Un amerikāņi berzē rokas…

    Biteme
    09.03.2022 17:27
    Reply to  selfie

    Par to, ka parastie amerikāņi maksās dārgāk gan par degvielu, gan visu pārējo? Ieguvums šeit ir tikai Krievijas ieņēmumu samazināšana, viss pārējais gan ir tikai klapatas.

    žoržs
    09.03.2022 17:26

    slāvi tirgo ar 30% atlaidi,
    ta ka nav saprotams cenu pieaugums
    https://youtu.be/FdSdBqHewBs

    Biteme
    09.03.2022 17:31
    Reply to  žoržs

    Tirgo, bet nav jau pircēju. Vismaz ne tādos apjomos, kā parasti.

    Krotow
    09.03.2022 18:26

    Atbildīgie par energoresursu sagādi rietumos un pakārtoti diemžēl arī mēs tagad atsitas pret nevēlēšanos atrisināt naftas un gāzes piegādes no vietām ārpus Krievijas jau pirms 10+ gadiem. Par to, ka notiks tas kas tagad, visus brīdināja virkni reižu visus šos gadus.

    Last edited 2 years ago by Krotow
    Reklāma