Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen apstiprina 2 miljardu investīcijas jaunas elektroauto rūpnīcas celtniecībai

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Volkswagen apstiprinājis, ka tas ieguldīs 2 miljardus eiro, lai būvētu jaunu rūpnīcu, kur tiks ražoti tikai elektroauto. Jaunā rūpnīca atradīsies Volfsburgā, netālu no Volkswagen galvenā biroja, bet celtniecības darbi sāksies nākamā gada pavasarī.

    Plānots, ka šajā rūpnīcā ik gadu varēs saražot aptuveni 250 tūkstošus mašīnu. Volfsburgā jau ir viena Volkswagen rūpnīca, kur tiek ražoti auto ar iekšdedzes dzinējiem – tur ik gadu tiek saražoti 750 tūkstoši auto.

    Reklāma

    Volkswagen izšķīrās par labu jaunas rūpnīcas būvēšanai, jo tas esot vienkāršāk un lētāk nekā pārbūvēt jau esošās rūpnīcas. Topošā rūpnīca būs vieta, kur tiks būvēts Volkswagen jaunās paaudzes elektroauto, kas šobrīd tiek izstrādāti “Trinity” projektā. Šis topošais auto būšot “Passat” izmēros, ar vienu uzlādi veiks vairāk nekā 650 kilometrus un piedāvās ļoti attīstītas autonomās braukšanas palīgsistēmas.

    Šis “Trinity” modelis būs pirmais, kas izmantos koncerna jauno “SSP” platformu, kas vēlāk nonāks arī citu koncerna zīmolu rīcībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma