Web Analytics
More
    Reklāma

    Aston Martin iesaistīsies augstas veiktspējas elektroauto bateriju izstrādē

    Jaunākie raksti

    Britu autoražotājs Aston Martin panācis vienošanos ar “Britishvolt” par augstas veiktspējas bateriju izstrādi. Šīs baterijas paredzētas pirmajiem Aston Martin elektriskajiem modeļiem, kas tirgū nonāks pēc 2025. gada. Iepriekš sadarbību ar “Britishvolt” uzsāka cits britu autoražotājs Lotus, kas arī strādā pie sava elektroauto.

    Aston Martin paziņojumā norāda, ka viņi vēlas “sasniegt jaunus standartus noturīgam sniegumam trasē, uzlādes ātrumā un arī sniedzamībā ar vienu uzlādi”. Ražotājs vēlas radīt visiekārojamāko luksusklases sporta elektrisko automašīnu. Kopīga izstrādes un attīstības komanda strādās pie bateriju attīstīšanas un nogādāšanas ražošanā.

    Pirmais elektrificētais Aston Martin pie klientiem ieradīsies 2024. gadā, kad “Valhalla” modelim tiks piedāvāta plug-in hibrīda versija. Pēc tam gaidāms arī pirmais pilnībā elektriskais auto, bet pēc 2026. gada visiem modeļiem būs elektriskā versija. Aston Martin sadarbojas ar Mercedes, izmantojot vāciešu jaudas agregātus un citas aizgūtas tehnoloģijas, savukārt jaunā sadarbība ar “Britishvolt” ir kā papildinājums iepriekš noslēgtajai sadarbībai ar Mercedes.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma