Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai izziņo 12 miljardu eiro investīcijas un plānus 17 elektriskajiem modeļiem

    Jaunākie raksti

    Dienvidkorejiešu autoražotājs Hyundai paziņojis, ka 2025. gadā ieviesīs otrās paaudzes “E-GMP” platformu, kas paredzēta elektriskajām mašīnām. Līdz ar platformu tiks ieviesta standartizēta bateriju un elektromotoru sistēma, kā arī citi jauninājumi, lai veicinātu efektivitāti un samazinātu izmaksas.

    Jaunā “Integrated Modular Architecture” sistēma tiks izmantota gan vieglajiem pasažieru, gan komertransportlīdzekļiem, kas ļaus uzlabot sniedzamību ar vienu uzlādi, ja salīdzinām ar šā brīža modeļiem, piemēram, IONIQ 5 un KIA EV6.

    Paziņojums par jauno platformu izskanēja Hyundai investoru dienas prezentācijā, kur autoražotājs izziņoja vēl 12 miljardu eiro investīcijas, lai palielinātu katru gadu spētu saražot 1,9 miljonus mašīnu. Mērķim jābūt sasniegtam līdz 2030. gadam. Iepriekš Hyundai bija izziņojuši plānus, kas 2025. gadā paredz pārdot 560 tūkstošus elektroauto gadā. Plāns paredz trīs galvenos stūrakmeņus – spēcīgu modeļu piedāvājumu, optimizētu ražošanu un konkurētspējīgu tehniku/programmatūru.

    Komplektā ar jauno platformu Hyundai sola arī 17 elektriskos modeļus nākamo 8 gadu laikā – 11 no tiem būs ar Hyundai zīmolu, bet atlikušie seši būs “Genesis” zīmola mašīnas. “Genesis” ir Hyundai luksusklases zīmols. Trīs no gaidāmajām mašīnām būs sedani, pirmais no tiem jau šogad gaidāmais IONIQ 6. Vēl seši modeļi būs krosoveri, tiek gatavots arī pa vienam komerctransporta un arī “jauna tipa” modelim, taču ražotājs nepaskaidroja sīkāk, kas domāts ar “jaunu tipu”. Flagmanis IONIQ 7 krosovers pie klientiem ieradīsies 2024. gadā.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma