Web Analytics
More
    Reklāma

    Masks apgalvo, ka Tesla jau pērn varēja sagatavot auto ar 1000km nobraukumu

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja Tesla vadītājs Īlons Masks ik pa brīdim izceļas ar skaļiem, bieži vien nereālistiskiem apgalvojumiem. Masks atkal izteicis interesantu, taču nepārbaudāmu apgalvojumu – Tesla jau pirms gada esot varējusi saražot auto, kas ar vienu uzlādi varēs nobraukt 1000 kilometrus. Tāda versija varēja būt “Model S”. Tā Masks izteicies, atbildot uz kādu “Twitter” ierakstu.

    Kāpēc šāda auto nav? Masks uzskata, ka tik liela sniedzamība mašīnu padarītu sliktāku. Pērn Tesla pieteica “Model S Plaid+” versiju, kas ar vienu uzlādi teorētiski varēja nobraukt vairāk nekā 850 kilometrus, bet šāda versija ražošanā tā arī nenonāca, jo Masks uzskata, ka cilvēkiem īsti nevajag mašīnu ar vairāk nekā 600 kilometru sniedzamību. Viņš savu viedokli pamato ar ļoti sapratīgu argumentu – lielāko daļu laika cilvēki līdzi vienkārši vazātu lieku svaru, turklāt nobraukt 600 kilometrus bez pauzēm tāpat ir ļoti grūti un lielākā daļa cilvēku to nedarīs.

    Līdz ar to Lucid kļuva par pirmo elektroauto ražotāju, kas piegādā mašīnas, kas spējot nobraukt vairāk nekā 800 kilometrus ar vienu uzlādi. Jā, Lucid ir problēmas ar “Air” modeļa ražošanas apjomiem, nespējot sasniegt ievērojamus apjomus, taču mašīnas lēnām tomēr nonāk pie klientiem. Iespējams šī Tesla nostāja laika gaitā mainīsies, attīstoties bateriju tehnoloģijām, kas ļaus palielināt sniedzamību ar vienu uzlādi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vai tā ir nākotne?
    06.03.2022 12:59

    Nevar izražot – cilvēkam nav jābrauc vairak par 600km!
    :D Pats filtrē ko runā?
    Protams ikdienā tu nebrauc bez apstājas 600…700…900km bez apstājas, bet TAS NAV NORMĀLI, ja privātpersonai katru dienu auto būtu jāpilda pilna bāka vai šajā gadījumā jālādē. ;)

    Dīzeļ auto iepildu reizi un varu nobraukt 3-4nedēļas līdz man jāiegriežas kādā no DUS (~1000km ar vienu bāku)
    Iegādajoties kādu no šiem vilcieniem būtu konstanti jānervozē un jādomā vai ir kur iespraust un vai tikšu pirms nebeigsies sula…. Un pat ja dzīvotu kādā asv vai zviedrijā kur stacijas ir bieži – tērēt savu laiku un sēdet stundu pie vada lai tiktu 200km tālāk, paldies! Es labāk iztēreju 5min no sava laika un braucu 1000km ;)

    Last edited 2 years ago by Vai tā ir nākotne?
    Juris
    06.03.2022 18:56

    Cik laika iztērēji šo lasot un komentējot?
    Auto ar gāzes iekārtu nebrauc 1000km, tā kā cilvēki samierinās ar zemāku nobraukumu jau vismaz 20 gadus un nesūdzas, ja ir ekonomisks pamatojums

    bobis
    10.03.2022 10:44

    Pargaja atkal uz auto, kiborgus vairs nerazos?

    Reklāma