Web Analytics
More
    Reklāma

    Škoda elektriskais pilsētas auto būs krasi atšķirīgs no citiem VW koncerna elektroauto

    Jaunākie raksti

    Škoda šobrīd ir divi mūsdienīgi elektriskie modeļi – “Enyaq iV” un “Enyaq Coupe iV”, taču vēl iztrūkst izmēros mazāka, pilsētai domāta elektroauto. Citi Volkswagen koncerna paspārnē esošie zīmoli jau prezentējuši šāda pilsētas elektroauto konceptus un arī Škoda pie tāda strādā, savukārt zīmola vadītājs Tomass Šēfers sola, ka šī mašīna būs “unikāla”, krasi atšķiroties no citiem VW zīmoliem.

    Mašīna tiek izstrādāta uz jaunākas un lētākas MEB platformas versijas, kas pazīstama ar nosaukumu “MEB Entry”. Sagaidāms, ka Škoda elektriskais pilsētas auto ieradīsies pēc Volkswagen “ID.2” un “Cupra UrbanRebel” – šie abi modeļi jau demonstrēti konceptauto formā, bet to nonākšana tirgū gaidāma ap 2025. gadu.

    Šēfers uzsver, ka oficiāls paziņojums par šo modeli gaidāms visai drīz. “Kolēģi no Seat, Cupra un Volkswagen mazliet vairāk pacentušies šajā virzienā, bet koncerna ietvaros tas tiek izbalansēts. Drī nāksim klajā ar paziņojumu, bet varat būt pārliecināti, ka šis auto atšķirsies no mūsu kolēģu veikuma. Tas būs skaists konceptauto, kas lieliski iederas Škoda zīmolā,” Šēferu citē Autocar. 

    Škoda pagaidām nav radījusi mazākus elektroauto, piemēram, “ID.3” analogu, taču zīmola vadītāji vairākkārt un nepārprotami norādījuši, ka viņi ir ieinteresēti attīstīt šo segmentu un piedāvāt mazākas elektriskās mašīnas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma