Web Analytics
More
    Reklāma

    Polestar prezentē elektroauto konceptu “O2” ar nolaižamu jumtu

    Jaunākie raksti

    Polestar prezentējis jaunu elektroauto konceptu – tas nosaukts par “O2” un konceptam ir nolaižams jumts. Līdz šim elektroauto ar nolaižamu jumtu nav guvuši popularitāti, bet tas varētu mainīties, turklāt Polestar vadība norāda, ka būtu bezatbildīgi necensties nogādāt šo konceptu līdz ražošanai.

    Mašīna veidota uz tās pašas alumīnija platformas, kas izstrādāta speciāli gaidāmajam “Polestar 5” sporta sedanam. Ražotāja pārstāvji norāda, ka šī modeļa virsbūves stingrība pielīdzināma superauto. “O2” koncepta dizainā izmantotas iezīmes no “Precept” koncepta, kas ieskicē gaidāmo “Polestar 5”. Nupat prezentētais koncepts izstrādāts ar mērķi nostiprināt Polestar kā luksusklases sporta zīmolu un veicināt zīmola iekšējo attīstību.

    Taujāts par koncepta nonākšanu ražošanā, Polestar vadītājs Tomass Ingenlats norādīja, ka tas ir iespējams. “Ja raugāmies uz konstrukciju un uzbūvi, tad šādu auto ir iespējams ražot. Mūsu konceptauto izstaro kaut ko taustāmu un reālu.” Viņš gan norāda, ka uzņēmumam šobrīd nav tālējošu plānu un tuvākajos dažos gados plānots sagatavot trīs jaunus modeļus – “Polestar 3”, “Polestar 4” un “Polestar 5”, savukārt tālāka nākotne ir miglā tīta. “Kas notiks pēc 2025. gada, to rādīs nākotne. Šeit mēs esam radījuši sapni, bet būtu bezatbildīgi, ja mēs necenstos izdarīt visu iespējamo, lai šo sapni padarītu par realitāti.”

    Viņš arī turpināja, ka elektrisks kabriolets pagaidām ir “neizmantota iespēja”, kuru uzņēmums labprāt izmantotu. “Elektrisks jaudas agregāts ir piemērots sporta auto. To apvienot ar nolaižamu jumtu, tās ir lietas, par kurām cilvēki sapņo – par būšanu tuvāk dabai, par vēju un svaigu gaisu. Tas perfekti apvienojas ar šādu jaudas agregātu.”

    Polestar nav izziņojuši visus mašīnas parametrus, bet zināms, ka šis konceptauto aprīkots ar jaudas agregātu, kas tiks ieviests ražošanā ar “Polestar 5” modeli. Auto garums ir 4,6 metri, tas aprīkots ar 22 collu diskiem un virsbūvi, kas veidota maksimāli aerodinamiska. Mašīna veidota, liekot īpašu uzsvaru uz ilgtspēju – salonā izmantots pārstrādāts poliesters. Arī citviet mašīnas uzbūvē maksimāli daudz izmantoti atkārtoti pārstrādāti materiāli.

    Šim konceptam ir arī vēl viena īpašība – mašīnas aizmugurē novietots drons, kas spēj sekot līdzi mašīnai. Ražotājs norāda, ka drons spēj sekot auto un to filmēt ātrumā līdz 90km/h. Polestar pārstāvji vairākkārt īpaši uzsver, ka mašīnu izstrādājuši tieši Polestar speciālisti un tās nav no Geely koncerna aizgūtas tehnoloģijas. Tieši otrādi – citi Geely zīmoli varētu ņemt šīs Polestar izstrādātās tehnoloģijas.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma