Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi Mi Motion Activated Night Light 2 apskats

    Jaunākie raksti

    Iepriekš neesam pārlieku aizrāvušies ar dažādu mazo datoru un citu viedo un pusviedo aksesuāru apskatiem, bet nu ir laiks tos iestartēt! Vari sagaidīt, ka tuvāko nedēļu laikā apskatīsim vēl vairākus mazos gadžetiņus, kam parasti neatliek laiks.

    Klusu pačukstēšu, ka pēcāk plānots apskatītās lietas izspēlēt konkursos, bet tas arī nozīmē, ka pret lietām attiekšos uzmanīgāk, mēģināšu tās atstāt jaunas, nesaplēstos iepakojumos un nenospeķotas. Nekādu mājlopu man nav, kaķa spalvas komplektā nedabūsi.

    Reklāma

    Šoreiz mums apskatam ir Xiaomi Mi Motion Activated Night Light 2 – neliela lampiņa ar kustību sensoru, kas paļaujas uz AA tipa baterijām vai AA akumulatoriem, lai nenāktos meklēt pēc vada vai paļauties uz dažkārt niķīgajiem litija akumulatoriem. Tiek solīts, ka nelielā lampiņa ar vienu bateriju komplektu izdzīvos līdz 15 mēnešiem normālos lietošanas apstākļos.

    Mi Motion Activated Night Light 2 aptuveni 18 eiro cena ir gana zema, lai šo nelielo gadžetiņu varētu novietot vannas istabā, bērnu istabā vai pat kādā lielākā skapī. Man patīk, ka Xiaomi atkal pārspējis pats sevi – Mi Motion Activated Night Light 2 ir ļoti glīts un negaidīti kvalitatīvs gadžetiņš.

    Pieķersimies sākumā nedaudz tehniskajiem sīkumiem. Kā jau minēju iepriekš, Mi Motion Activated Night Light 2 izmanto trīs AA tipa baterijas vai atkārtojami uzlādējamus AA akumulatorus. Komplektā gan nav iekļautas baterijas, ar tām jāapbruņojas pirms Mi Motion Activated Night Light 2 iegādes. 15 mēnešu darbības laiks, visticamāk, panākams ar labām baterijām, bet, ja ar vienu bateriju komplektu lampiņa strādās arī pusi no solītā, jau būs pietiekami.

    Attēls: Xiaomi

    Mi Motion Activated Night Light 2 iespējams pieregulēt spilgtumu starp 3 un 25 lm, lampiņa spīd ar siltu gaismu (2800 K). Tāpat tiek uzsvērts, ka Mi Motion Activated Night Light 2 nemirgo, kas var dažiem cilvēkiem radīt nepatīkamas izjūtas.

    Ierīce ir 62 mm plata un 80 mm augsta, kad ieskaiti tās pamatni. Bez baterijām Mi Motion Activated Night Light 2 sver 191 gramu.

    Ierīces izmantošana ir ļoti vienkārša – ieliec baterijas, aizver nosedzošo vāku un Mi Motion Activated Night Light 2 ir gatava darbam. Iekšpusē blakus bateriju nodalījumam ir slēdzis, kas ļauj iestatīt lampiņas spilgtumu.

    Nakts lampiņai ir neliels triks – tā turas pie pamatnes ar magnētu un tas atļauj ērti pielāgot Mi Motion Activated Night Light 2 savērsumu. Pamatne ir pašlīmējoša, kas ļauj nelielo lampiņu ērti pielīmēt, lai bērni to netīšām nenorautu no plaukta vai arī vari Mi Motion Activated Night Light 2 ielīmēt skapī pie sienas. Pamatnes lipīgumu gan nepārbaudīju, jo paredzēts, ka Mi Motion Activated Night Light 2 izspēlēsim lasītājiem. Nebūtu smuki, ja līme jau būtu palikusi mana skapja iekšpusē vai pie vannas istabas flīzes. Dažkārt redzēts, ka šādām ierīcēm komplektā ir vairāki komplekti ar abpuslīpošu skoču, bet tā vis nav šajā gadījumā.

    Mi Motion Activated Night Light 2 nav parasta vienmēr ieslēgta nakts gaismiņa, ierīcei ir kustību sensors, kas ļauj gaismiņai degt tikai tad, ka tā tiešām ir nepieciešama.

    Attēls: Xiaomi

    Mi Motion Activated Night Light 2 iebūvēti pat divi sensori kustības noteikšanai. Iebūvēts gaismas sensors un inteliģenta cilvēka kustību atpazīšana automātiski atpazīst cilvēku siluetu un izgaismo izvēlēto zonu uz kustības laiku un vēl 15 sekundes pēc iziešanas no sensora darbības zonas. Vertikālais kustību sensors darbojas diapazonā līdz 6 metriem, sānu noteikšanas diapazons ir līdz 2.5 metriem. Sensori uztver kustību 120° leņķī. Man gan nav iespējas to izmēģināt, bet, cik noprotams, sensori nereaģē uz mājdzīvniekiem.

    Tiek uzsvērts, ka Mi Motion Activated Night Light 2 izmanto siltu 2800 K gaismu, jo vismaz teorija vēsta, ka zilganie krāsu toņi (4000 un vairāk K) cilvēka smadzenēm dod ziņu, ka ir rīts un ir jāceļas. Nebūtu taču forši aiziet nakts vidū līdz labierīcībām un pēc tam visu atlikušo nakti nespēt aizmigt.

    Interesanti, ka Mi Motion Activated Night Light 2 ir pieejama arī nedaudz dārgākā Bluetooth versijā, kas nozīmē, ka ierīce izmantojama kā kustību sensors. Te gan uzreiz jānorāda, ka būs nepieciešama arī Bluetooth vārtejas ierīce (Bluetooth gateway), lai izmantotu Mi Motion Activated Night Light 2 Bluetooth iespējas. Labā ziņa ir tā, ka Xiaomi ekosistēmā Bluetooth vārtejas ierīces var būt galda pulksteņi, pie gultas novietojamas lampas, viedie skaļruņi un pat gaisa attīrītājs var darboties kā Bluetooth vārtejas ierīce.

    Ja izmantosi Mi Motion Activated Night Light 2 Bluetooth, varēsi automatizēt citu Xiaomi ierīču darbību, piemēram, no rīta (ne agrāk kā noteikts) Mi Motion Activated Night Light 2 nosaka kustību un ieslēdz citas saderīgās gaismas istabā. Tāpat Mi Motion Activated Night Light 2 Bluetooth var likt ieslēgties vai izslēgties gaisa attīrītājam, kad ierodies mājās. Visa Mi Motion Activated Night Light 2 Bluetooth iestatīšana norit ar Xiaomi Home lietotni.

    Attēls: Xiaomi

    Pie mums ir vienkāršākā Mi Motion Activated Night Light 2 versija bez Bluetooth, jo no Bluetooth jēga ir tikai tad, kad tev ir arī Bluetooth vārteja. Varbūt tomēr der paņemt pāris eiro dārgāko Mi Motion Activated Night Light 2 Bluetooth versiju pat, ja pašam vēl nav mājās Bluetooth vārtejas, jo Bluetooth un ne-Bluetooth versiju cenu starpība ir niecīga. Kad mēs iegādājāmies Mi Motion Activated Night Light 2, uz Bluetooth versiju bija jāgaida aptuveni mēnesis, kamēr parastā Mi Motion Activated Night Light 2 versija bija pieejama uzreiz.

    Mi Motion Activated Night Light 2 varētu būt ļoti feina iespēja izvietot gaismiņas tur, kur nav pieejam elektrība. Te gan jānorāda, ka ierīce nav paredzēta izmantošanai ārā. Jāatzīst, ka citas šāda tipa nakts gaismiņas mēdz būt lētākas, bet tad tās parasti ir vienmēr ieslēgtas un spraužamas elektrības kontaktā. Brīvi stāvošas ar kustību sensoru un baterijām mēdz būt līdzīgās cenās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mahmuds
    27.02.2022 16:44

    Cik maksā apskatītā lampiņa? Jau daudzus gadus izmantoju līdzīgu Xiaomi Yeelight USB ar iebūvētu akumulatoru un uzlādi caur USB. Lampai ir apgaismojuma un kustības sensors. Tā karājās koridorā un izgaismo ceļu, ja pa tumsu iet uz tualeti vai vannas istabu. Scenārijs līdzīgs, pēc nostrādāšanas deg apmēram 15 sec. Pirku kaut kādā izpārdošanā Aliexpress vai Banggood pa 9,2 €, kalpo labi, lādēju atkarībā no gadalaika reizi 2-3 mēnešos.

    Kursors.lv
    27.02.2022 16:50
    Reply to  Mahmuds

    Šajā apskatā aprakstītā lampiņa Latvijā maksā ap 10-20 eiro.

    Elektriķis
    27.02.2022 17:13

    “Tiek uzsvērts ka nemirgo…” – būtu ārkārtīgi dīvaini ja no līdzsprieguma barotu LED iemanītos uztaisīt mirgojošu. Mirgošana attiecas uz tiem gaismekļiem, kurus baro no tīkla.

    Elektriķis
    27.02.2022 20:30
    Reply to  Artis Ābols

    “Dimmēšanu” panāk ar ātru slēdzi, kas strādā ar vairāku kHz frekvenci. Tādu mirgošanu acs neredz. Bet ja šo shēmu baro no 50 Hz AC, tad parādās iespēja mirgot ar 50 vai 100 Hz.

    priex
    02.03.2022 12:45

    Vakar nopirku (pa nepilnām 10 naudiņām). Produkts gana kvalitātīvs, bet nu tā gaismiņa ir ļoti knapa. Man ir arī citi – lētāki un gaismas atdeves ziņā efektīvāki risinājumi (baterija gan jāmaina biežāk, bet es lietoju lādējamos akumulatorus)

    Reklāma