Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota visā Japānā aptur ražošanu kiberuzbrukuma dēļ

    Tomohiro Ohsumi via Getty Images

    Jaunākie raksti

    Kā ziņo medijs Nikkei Asia, Japānas autobūves gigants Toyota uz laiku bija spiests apturēt ražošanu visās savās rūpnīcas Japānā, jo viens no autoražotāja galvenajiem piegādātājiem cieta kiberuzbrukumā. Ražošana tika apturēta uz 28 ražošanas līnijām 14 rūpnīcās.

    Uzbrukums skāra Toyota piegādātāju Kojima Industries Corporation, kas piegādā ļoti daudz dažādu detaļu – sākot ar mašīnas ārpuses un salona detaļām, beidzot ar detaļām gaisa kondicionētājam un stūrei. Pašas detaļas un to kvalitāte uzbrukuma dēļ necieta, taču uzņēmums nevarēja sazināties ar Toyota un monitorēt ražošanu. Problēma ietekmēja tā saucamo “just in time” detaļu ražošanu – šīs detaļas tiek piegādātas īsu brīdi pirms to uzstādīšanas un tās netiek uzglabātas noliktavās, veidojot krājumus.

    Reklāma

    Toyota neizplūda plašākās detaļās par kiberuzbrukumu, savukārt “Kojima” aplēš radītos bojājumus un steidz atsākt ražošanu, lai nepieciešamās detaļas nonāktu Toyota rūpnīcās. Tiek ziņots, ka kiberuzbrukumā cietuši vēl divi Toyota partneri, proti, kravas auto ražotāji “Daihatsu” un “Hino Motors”. Plašākas detaļas par kiberuzbrukuma izcelsmi un veidu netiek sniegtas. Tāpat nav paziņots, kad rūpnīcās atsāksies darbs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma