Web Analytics
More
    Reklāma

    Elektriskais KIA “EV6” kļūst par Eiropas Gada auto 2022

    Jaunākie raksti

    Eiropas Gada auto apbalvošanas ceremonija tradicionāli ir viens no mūsu kontinenta svarīgākajiem auto jomas pasākumiem, kas notiek jau vairāk nekā piecas desmitgades. Šogad konkursā uzvaras laurus plūca KIA radītais elektroauto “EV6”.

    Pirmoreiz konkursa vēsturē septiņu titula kandidātu sarakstā uzreiz seši pretendenti bija ar elektrisko piedziņu. Par labāko Vecā kontinenta gada automobili Kia “EV6” atzina neatkarīga žūrija, kurā darbojas 59 autožurnālisti no 22 Eiropas valstīm. Žurnālisti īpaši uzsvera Kia modeļa daudzpusību. Izšķirošajā kārtā “EV6” izrādījās pārāks par Cupra Born, Hyundai Ioniq 5, Peugeot 308, Škoda Enyaq iV, Ford Mustang Mach-E un Renault Megane E-Tech.

    Veidojot jauno modeli, izmantota kopā ar Hyundai izstrādātā elektroauto platforma “E-GMP”, kas ļauj izmantot 800V bateriju sistēmu, kas savukārt ļauj lādēties ar lielāku jaudu. Izmantojot jaudīgākās 350kW uzlādes stacijas, auto no 10 līdz 80 procentiem spēj uzlādēties 18 minūšu laikā. Mašīna aprīkota ar 77,4kWh bateriju un ar vienu uzlādi tā spējīga veikt līdz pat 500 kilometriem.

    Paredzēts, ka jaunais Kia “EV6” pie klientiem Baltijas valstīs ieradīsies jau aprīlī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    karlis
    02.03.2022 11:27

    60K par auto — Jūs nopietni?

    Reklāma