Web Analytics
More
    Reklāma

    Ukraina lūdz Apple pārtraukt produktu tirdzniecību un servisu Krievijā

    Jaunākie raksti

    Reaģējot uz šobrīd notiekošo kara situāciju Ukrainā, tās vicepremjers nosūtījis oficiālu vēstuli Apple izpilddirektoram Timam Kukam, lūdzot pārtraukt produktu tirdzniecību Krievijā, kā arī apturēt App Store darbību.

    Digitālās transformācijas, kā to dēvē Ukrainā, ministrs Fedorovs ir nosūtījis vēstuli Kukam ar tekstu, ka agresoram (kas ir Krievija) ir jācieš pēc iespējas lielāki zaudējumi. Šajā laikā tieši tehnoloģiju ierobežojumi un to trūkums var radīt lielākus zaudējumus nekā fiziska karošana. Īpaši tiek uzsvērts tas, ka šāds solis no Apple varētu uzrunāt jaunāko Krievijas tautas daļu, norādot uz to, kas notiek kaimiņos Ukrainā.

    Apple šobrīd nodrošina savu interneta veikalu Krievijā, kā arī vietējo App Store lietotņu veikalu. Vēl nesen bija publicētas jaunas vakances, kas tiktu nodrošinātas Maskavā. Tas varētu būt saistīts ar juridiskajiem jautājumiem. Apple iepriekš piekrita atsevišķi izcelt lietotnes, kuras ir radījuši Krievijas izstrādātāji, ko neredzam citos tirgos. Jāpiezīmē, ka jau šobrīd uz ministra lūgumiem ir atbildējis gan Īlons Masks, gan Meta un YouTube ar dažādiem ierobežojumiem. Pagaidām reāli soļi no Apple nav sperti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zurabs
    01.03.2022 16:28

    Tas būtu sīkums, bet patīkami. Nav ko vatei lietot “sapuvušo un agresivo” Rietumu labumus. Jālieto ir Krievijas tehnologiju jaunakie sasniegumi.

    Biteme
    01.03.2022 18:43

    Pie rubļa kursa tendencēm viss noregulēsies pats no sevis. Pirks lētā gala xiaomi aifonu vietā.

    R G
    01.03.2022 19:18

    Ja tas būtu normāls ražotājs, sen jau attālināti izslēgtu visas parašā reģistrētās ābolierīces.

    Pigors
    02.03.2022 09:35

    Jau pārtrauca piegādes. Arī AMD.
    P.S. ne pa tēmu, bet tabakas industrija, kaut par 97 % pieder ārvalstu kompānijām, turpina darboties krievijā.

    Krotow
    02.03.2022 23:57

    Pilnai laimei varēja bloķēt Krievijā reģistrētos Apple ID.

    Reklāma